Domme muts besluit in Zandvoort bovenop gestrande dolfijn te klimmen, meldt zich bij politie Nieuws
Auteur
21/07/2022 10:00

Domme muts besluit in Zandvoort bovenop gestrande dolfijn te klimmen, meldt zich bij politie


Je hebt vast meegekregen dat er gisteren bij Zandvoort een spitssnuitdolfijn strandde. Da's een dolfijn met een eeeeh... Spitse snuit. Hoe dan ook, een aantal helden wisten het beest terug richting vrijheid te duwen, maar één dame kon zich niet beheersen en klom bovenop de dolfijn. Wat daar precies de gedachten achter waren weet niemand, maar wellicht dacht ze zo voordelig richting Engeland te kunnen.

Te kansloos voor woorden natuurlijk en stichting SOS Dolfijn snapt er ook helemaal niks van. Directeur Annemarie van den Berg vertelt:

Dat is echt dierenmishandeling. Dat heeft ze vast niet zo bedoeld, maar ik kan er gewoon met mijn verstand niet bij. Ik kan niet bedenken waarom je dit doet. Dit voelt voor mij een beetje alsof je een aangereden hond ziet liggen en denkt: die ziet er fluffy uit, daar ga ik even bovenop zitten.

De politie ging naar de vrouw op zoek, en met succes: ze heeft zich inmiddels gemeld en ze is aangehouden. Er wordt nog onderzocht of haar actie strafbaar is, ondertussen wordt de vrouw op social media bedreigd.

Dani filmde de actie

Deze verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties