Delen is lief

Email

Dikke paniek in de Thalys nadat deze 4 uur lang zonder airco en frisse lucht stil kwam te staan

Nu is een treinstoring sowieso klote, maar het wordt echt gevaarlijk als zo'n ding stil valt met 750 passagiers aan boord terwijl het buiten 40 graden is en de airco ook stopt met werken. Dan loopt de temperatuur vrij snel op, iets waar de reizigers in de Franse Thalys gisteren inmiddels ook achter zijn.

Gebeurde net buiten Parijs, en het werd binnen dusdanig benauwd dat mensen de ramen doorsloegen om een beetje frisse lucht te krijgen. Mensen werden onwel, waren zeiknat van het zweet en de deuren mochten niet open terwijl conducteurs probeerden de trein opnieuw op te starten. Omstanders probeerden water door het kapotgeslagen raam naar binnen te gooien en uiteindelijk werd er water bij de treinbar uitgedeeld, voor zover dat voorradig was.

Het kapotgeslagen raam

Zwetende mensen in de trein

Mensen proberen water naar binnen te gooien

Een Antwerpse passagier vertelt:

We zouden normaal gesproken om half zes vanavond vertrokken zijn, maar hadden een uur vertraging. Toen de trein om half zeven alsnog ging rijden, duurde het maar een paar minuten. Net buiten het station viel hij stil. Tot overmaat van ramp viel ook de airco uit. [...] Er werden uiteindelijk flesjes water uitgedeeld uit de bar van de trein. Dat was het. Informatie kregen we niet. Er ontstond daardoor een kleine opstand. De woede over de onmenselijke behandeling die we moesten ondergaan, nam op een gegeven moment de bovenhand. Passagiers zijn op ramen gaan slaan en hebben om hulp geroepen naar mensen die op het perron stonden in Saint-Denis, waar we waren gestrand.

Voor twee mensen hebben ze er een dokter bij moeten roepen. Maar de deuren mochten niet open, we kregen alleen te horen dat we geduld moeten hebben. En dat de conducteur probeerde om de trein opnieuw op te starten. Rond 21.45 ging de airco weer aan, maar kon de trein nog altijd niet rijden. Dit is beestachtig. Vooroorlogs. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. (Bron: HLN.be)

Na vier uur konden de passagiers worden geëvacueerd en moesten twee mensen door artsen behandeld worden.

Everyday I'm buffering...

Adblocker gedetecteerd

Hierdoor kan de video mogelijk niet afspelen. Schakel 'm uit en refresh de pagina!

Waarschuwing: expliciete content

klikken = kijken op eigen risico

Reclamevrij video's gluren?

Ads voor video's is niet echt ideaal, maar als je een gratis account aanmaakt en inlogt, heb je daar geen last meer van. Of, download onze app voor iOS of Android 💪

Artikel delen

Embed code

Soortgelijke artikelen

Topreactie (+)

Leuk habberdoedas, maar in vierenhalf uur tijd valt het spoor best vijf minuutjes vrij te maken om die 750 naar buiten te laten.

Reacties ()

Skoften app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail