Delen is lief

Email

Oud-quizmaster en cocaïnesmokkelaar Frank Masmeijer uit gevangenis dankzij gratie van koning Willy

Als je voor 1990 geboren bent is de kans groot dat je vroeger met een bakje Nibb-its op schoot naar een spelprogramma met Frank Masmeijer hebt zitten kijken. De Holiday-show en Dinges, om maar wat voorbeelden te noemen. Toch wel een beetje een cult-held, die later in verval is geraakt, van tv verdween en een aantal horeca-zaken opende die al snel weer failliet gingen.

Cocaïne

In 2014 werd hij gearresteerd op verdenking van cocaïnesmokkel: hij zou maar liefst 467 kilo Colombiaans marcheerpoeder België binnen hebben gesmokkeld, en de hele handel zou verstopt hebben gezeten in een pallet bananen. Hij bleef zijn betrokkenheid ontkennen, al gaf hij later toe een kleine rol te hebben gespeeld. In 2017 werd hij tot 8 jaar veroordeeld, en dat werd tijdens een hoger beroep in 2019 nog eens verhoogd naar 9 jaar, plus een boete van €90.000,-.

Koning Willy

Nu is hij sinds gisteren ineens weer vrij man, en dat allemaal dankzij koning Willem-Alexander. Die heeft een gratieverzoek ingediend om Frank weer op vrije voeten te krijgen en dat is dus gelukt, een jaar voordat hij vrij zou zijn gekomen. Frank was bijzonder verrast:

Zelfs de beste advocaten hebben me er nooit op gewezen dat ik gratie zou kunnen krijgen, gewoon omdat de kans nihil was. Ik hoop dat de buitenwereld nu ook anders naar mij gaat kijken. Ik wil genieten van mijn nieuwe leven. Een baan, geld verdienen en genieten van mijn kleindochter die ik nu voor het eerst heb kunnen vasthouden.

Misschien heeft Willy ook gewoon weer zin in ouderwets amusement op de televisie. Bring back de Holiday-show! Inmiddels wordt de landelijke politie bedolven onder telefoontjes van boze agenten en rechercheurs die de gratie niet kunnen bevatten. De voorzitter van de Nationale Politiebond Jan Struijs reageerde:

Dit is niet uit te leggen. Honderden politiemensen werken aan het beteugelen van cocainesmokkel. Masmeijer zat er tot over zijn oren in en hoeft een groot gedeelte van zijn straf niet uit te zitten. Wat is er in vredesnaam aan de hand? (Bron: Telegraaf)

Even een stukje van vroegâh

Everyday I'm buffering...

Adblocker gedetecteerd

Hierdoor kan de video mogelijk niet afspelen. Schakel 'm uit en refresh de pagina!

Waarschuwing: expliciete content

klikken = kijken op eigen risico

Reclamevrij video's gluren?

Ads voor video's is niet echt ideaal, maar als je een gratis account aanmaakt en inlogt, heb je daar geen last meer van. Of, download onze app voor iOS of Android 💪

Artikel delen

Embed code

Veel besproken

Topreactie (+)

Fijn voor hem. M'n rechtvaardigheidsklier schiet alleen wel in een kramp. Willens en wetens grote hoeveelheden coke smokkelen, zo schuldig zijn als maar kan en hij krijgt gratie ?? Dan ben ik toch wel heel benieuwd naar de redenering van onze koning. Waarom zou deze man gratie moeten krijgen ? Overigens, @redactie: zoals jullie het schrijven lijkt het alsof Willem Alexander het gratieverzoek heeft ingediend. Dat lijkt me vrij onwaarschijnlijk.

Reacties ()

Skoften app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail