Oud-quizmaster en cocaïnesmokkelaar Frank Masmeijer uit gevangenis dankzij gratie van koning Willy Nieuws
Auteur
20/07/2022 10:45

Oud-quizmaster en cocaïnesmokkelaar Frank Masmeijer uit gevangenis dankzij gratie van koning Willy


Als je voor 1990 geboren bent is de kans groot dat je vroeger met een bakje Nibb-its op schoot naar een spelprogramma met Frank Masmeijer hebt zitten kijken. De Holiday-show en Dinges, om maar wat voorbeelden te noemen. Toch wel een beetje een cult-held, die later in verval is geraakt, van tv verdween en een aantal horeca-zaken opende die al snel weer failliet gingen.

Cocaïne

In 2014 werd hij gearresteerd op verdenking van cocaïnesmokkel: hij zou maar liefst 467 kilo Colombiaans marcheerpoeder België binnen hebben gesmokkeld, en de hele handel zou verstopt hebben gezeten in een pallet bananen. Hij bleef zijn betrokkenheid ontkennen, al gaf hij later toe een kleine rol te hebben gespeeld. In 2017 werd hij tot 8 jaar veroordeeld, en dat werd tijdens een hoger beroep in 2019 nog eens verhoogd naar 9 jaar, plus een boete van €90.000,-.

Koning Willy

Nu is hij sinds gisteren ineens weer vrij man, en dat allemaal dankzij koning Willem-Alexander. Die heeft een gratieverzoek ingediend om Frank weer op vrije voeten te krijgen en dat is dus gelukt, een jaar voordat hij vrij zou zijn gekomen. Frank was bijzonder verrast:

Zelfs de beste advocaten hebben me er nooit op gewezen dat ik gratie zou kunnen krijgen, gewoon omdat de kans nihil was. Ik hoop dat de buitenwereld nu ook anders naar mij gaat kijken. Ik wil genieten van mijn nieuwe leven. Een baan, geld verdienen en genieten van mijn kleindochter die ik nu voor het eerst heb kunnen vasthouden.

Misschien heeft Willy ook gewoon weer zin in ouderwets amusement op de televisie. Bring back de Holiday-show! Inmiddels wordt de landelijke politie bedolven onder telefoontjes van boze agenten en rechercheurs die de gratie niet kunnen bevatten. De voorzitter van de Nationale Politiebond Jan Struijs reageerde:

Dit is niet uit te leggen. Honderden politiemensen werken aan het beteugelen van cocainesmokkel. Masmeijer zat er tot over zijn oren in en hoeft een groot gedeelte van zijn straf niet uit te zitten. Wat is er in vredesnaam aan de hand? (Bron: Telegraaf)

Even een stukje van vroegâh

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties