BIOS uitlezen...
Held van het jaar weet vijf slapende kinderen uit brandend huis te redden voordat brandweer arriveert Nieuws
Auteur
19/07/2022 11:15

Held van het jaar weet vijf slapende kinderen uit brandend huis te redden voordat brandweer arriveert


Nicholas Bostic was bezig met zijn werk als pizzabezorger toen in de stad Lafayette (Indiana, USA) een huis in brand zag staan. Hij had zijn mobiel niet bij zich dus 911 bellen werd hem niet, maar de 25-jarige held bedacht zich geen moment en stormde naar binnen om te kijken of er mensen in huis waren. Na wat zoekwerk in de zwarte rook vond hij in totaal vier kinderen van respectievelijk 18, 13, 13 en 1 jaar oud en deze bracht hij dan ook veilig naar buiten.

Daar bleek echter dat er nog een 6-jarig meisje in huis was, en zonder na te denken over zijn eigen veiligheid rende hij weer naar binnen om haar te zoeken. Viel niet mee door de intense hitte en de dikke, zwarte rook maar uiteindelijk vond hij het kind en sloeg hij een raam in om zo weer veilig buiten te komen. Dit tafereel werd vastgelegd door de bodycams van de inmiddels aanwezige brandweermensen.

Bostic had zelf flinke ademhalingsproblemen door de rook en een zeer diepe snee in zijn arm, maar na behandeling in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis. Hij zal binnenkort door de stad gehuldigd worden, de vader van de kinderen is hem logischerwijs eeuwig dankbaar.

Een statement van de politie

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties