Proost: volgens een nieuw onderzoek is een drankje per dag gezond voor veertigplussers Random
Auteur
15/07/2022 15:31

Proost: volgens een nieuw onderzoek is een drankje per dag gezond voor veertigplussers


Dat alcohol niet goed is voor je komt over het algemeen in iedere studie of onderzoek wel naar voren. Je gaat er tenslotte niet voor niets raar van doen, of kotst het uit als je er iets teveel van hebt gehad. En dan hebben we het nog niet over de kater die volgt, en alleen maar vervelender wordt naarmate je ouder wordt.

In een nieuwe studie komen onderzoekers van de universiteit van Washington echter tot een nieuwe conclusie: veertigplussers (zonder gezondheidsklachten) kunnen gezondheidsvoordelen hebben bij het drinken van een kleine hoeveelheid per dag.

Dr. Emmanuela Gakidou, hoogleraar gezondheidswetenschappen aan de School of Medicine van de University of Washington zegt het volgende:

Onze boodschap is simpel: jongeren mogen niet drinken, maar oudere mensen kunnen baat hebben bij het drinken van kleine hoeveelheden. Hoewel het misschien niet realistisch is om te denken dat jonge volwassenen zich zullen onthouden van drinken, denken we dat het belangrijk is om het laatste bewijs te communiceren, zodat iedereen weloverwogen beslissingen kan nemen over hun gezondheid

Het drinken van een kleine hoeveelheid per dag vermindert mogelijk de kans op hart- en vaatziekten, een hartinfarct en diabetes. Nou, met dat idee gaan we toch iets lekkerder het weekend in hier. Proost! 😆🍻

/ / Trending vandaag

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties