BIOS uitlezen...
Blunder met stikstofcijfers: kunnen boeren weer opgelucht ademhalen? Nieuws
Auteur
12/07/2022 12:45

Blunder met stikstofcijfers: kunnen boeren weer opgelucht ademhalen?


Rellende boeren bij minister Van der Wal, protestacties op snelwegen, distributiecentra geblokkeerd: nee, de boeren van Nederland zijn niet blij met de aangekondigde stikstofmaatregelen. Snappen we, maar er is een klein lichtpuntje: NRC ontdekte dat de maatregelen zijn gebaseerd op verkeerde cijfers. Oepsie, klein blundertje, kan gebeuren.

In de cijfers die gebruikt zijn voor de berekeningen zijn andere maatregelen (elektrisch rijden, stikstofreductie bij bedrijven, krimpen vliegverkeer, etc.) NIET meegenomen. Oftewel, als we die óók door gaan voeren ziet het stikstofprobleem er voor de boeren ineens heel anders uit. Tijd voor Powned om Caroline van der Plas (die met slechts één zetel verschil tussen BBB en VVD wel eens premier kan gaan worden) hier eens even over te ondervragen!

Premier?

Overigens vroegen we jullie twee weken geleden op Facebook of jullie Team Rutte of Team Van der Plas waren en de resultaten waren ook daar duidelijk: 153 stemmen voor Rutte en ruim 6.200 stemmen voor Caroline. Zien jullie haar wel zitten als minister-president? Laat het weten in onderstaande poll!

Poll

Poll

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.

Reacties

Reacties

Personen