Busted: "misbruikte F1-fans" lijken hele verhaal verzonnen te hebben en doen dat vaker Nieuws
Auteur
12/07/2022 10:32

Busted: "misbruikte F1-fans" lijken hele verhaal verzonnen te hebben en doen dat vaker


Het is inmiddels duidelijk dat er het afgelopen weekend F1-'fans' aanwezig waren die zich niet wisten te gedragen en zich als ongelikte beren gedroegen. Straalbezopen worden en dan vrouwen lastigvallen, dat soort werk. Verschrikkelijk sneu, en natuurlijk volkomen verwerpelijk gedrag. Wat echter nóg verwerpelijker is? Verzinnen dat je op het circuit bent misbruikt om zo een VIP-behandeling bij de teams los te peuteren. Jup, dat is echt gebeurd.

Gaat om Mollie en Julia, twee fans van Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo, die op Twitter hun verhaal deden.

VIP-behandeling

Je gaat je wel effe afvragen hoe je weet dat het "homophobic slurs" zijn als je de taal niet spreekt, maar hey, detail. Die tweets werden, mede door hun andere tweets waarin ze de teams vroegen of ze Vettel en Ricciardo konden ontmoeten, opgemerkt door Aston Martin en McLaren. Die haalden de dames na de race direct naar binnen en gaf ze een VIP-behandeling. Coureurs ontmoeten, gratis merchandise, en natuuuuuuuurlijk op de foto voor op de socials van de teams, want deugpunten zijn altijd welkom!

Onderzoek

Twitteraar CytrusF1 vertrouwde het zaakje echter niet helemaal en besloot eens in het verleden van beide dames te duiken. Wat bleek? Zoals eerder gezegd probeerden ze via Twitter al eerder om bij de teams binnen te komen, maar toen daar geen respons op kwam gooiden ze het over de intimidatie-boeg. Dat is an sich nog best geloofwaardig, ware het niet dat ze exact datzelfde geintje een week eerder ook uithaalden op Silverstone en een compleet willekeurige man, met foto en al, op Twitter knalden als zijnde homofoob omdat de dames elkaars hand zouden vasthouden. Die tweet deed echter verder niks qua bereik en werd later (in een inmiddels verwijderde tweet) als een grap afgedaan. Lachen hoor. Oh, en zeiden ze eerder niet dat ze BFF's waren, in plaats van een stelletje?

Daarbij gedroegen de dames zich zelf ook niet heel respectvol richting Max Verstappen door meerdere malen tweets te versturen waarin ze hun middelvingers naar Red Bull en Verstappen opstaken. Die werden overigens pijlsnel verwijderd toen bleek dat ze bij Aston Martin en McLaren naar binnen mochten.

Laatste wapenfeitje van Mollie is dat ze eenzelfde soort postje plaatste over een concert van Harry Styles, waarbij ze klaarblijkelijk voor de show met een ambulance moest worden afgevoerd. Kan natuurlijk allemaal echt waar zijn, maar het kan ook weer een prima manier zijn om misbruik te maken van de eventuele goodwill van anderen en zo de artiest alsnog te ontmoeten, aangezien haar moeder later die post op Twitter zette en Harry Styles erbij tagde...

Een week eerder op Silverstone

Ah, het ligt aan ons gevoel voor humor

Heel respectvol

Kijk dan Harry, wat zielig!

Misbruik

Effe voor de duidelijkheid: er zijn echt wel dingen misgegaan het afgelopen weekend, en er zijn meerdere vrouwen compleet respectloos behandeld door zogenaamde F1-fans die zo'n weekendje aangrijpen om non-stop te zuipen. Paar dagen bij moeder de vrouw weg en losgaan maar. Compleet kansloos, en daartegen optreden is volkomen logisch. Maar misschien is het wijs om dit soort mokkels ook ter plekke een circuitverbod op te leggen...

Een kleine tijdlijn van de gebeurtenissen

Toeschouwers hadden ook de grootste pret om de crash van Hamilton

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties