Boerenprotest escaleert: politiebus belaagd met hamers, agent trekt wapen Nieuws
Auteur
29/06/2022 14:31

Boerenprotest escaleert: politiebus belaagd met hamers, agent trekt wapen


Een boerenprotest bij Kootwijkerbroek is volledig uit de hand gelopen. In het Barneveldse dorp Harskamp is te zien hoe boeren met hamers en een ijzeren staaf op voorbijrijdende politiebusjes inslaan.

UPDATE: Naar verluidt was dit een reactie op de 2e video waarin te zien is hoe agenten met tasers op een aantal boeren afging.

Het verhaal bij onderstaande video

Even verslag van vanavond. Er gaat natuurlijk van alles rond maar hier even hoe alles begon....

Wij hadden met een groep trekkers het plan langs de A1 in het 3 hoekje een vuurtje te maken. Als teken "nederland brand af". Voordat we daar waren was er al 1 politie auto en 1 brandweer auto, dusj wij dachten he shit t gaat nie door. De politie hield ons staande en vroeg aan de voorste wat de bedoeling was. We legde uit dat we daar een vuurtje wouden maken en vervolgens de eerste afrit er af zouden rijden. Hier waren ze akkoord mee en we mochten de a1 op.

Na ongeveer een uur kwamen er ineens allerlei me en politiebusjes aan de andere kant aanrijden en ook de brandweer ariveerde. Dusj wij besloten te gaan. De trekkers voorop, de autos er achter en rijden. Gemiddeld denk ik 30 km per uir zonder te stoppen. Ondertussen zeker 15 politie busjes en 10 me busjes bij ons maar wij reden 5 breed stug door na afrit kootwijk. Eenmaal van de snelweg af zijn er verschillende trekkers klem gereden, zelfs 6 km vanaf de snelweg nog. Ik ging met 5 trekkers links af en daar werd na 1 km de eerste trekker afgesneden en stil gezet. Zeker 10 ME mannen sprongen er uit trokken beide deuren open en begonnen ** uit de trekker te trekken. Gevolg, een kapotte deur hier zijn filmpjes van.

Vervolgens ben ik er rustig heen gelopen omdat hij helemaal niet voorop reed en ik vond dat we dit samen moesten doen. Mij werd gevraagd achter de kar te wachten wat ik netjes heb gedaan. Na 3 minuten kwam er een MEer aan en die begon me al slaande de trekker in te werken. En waarom??? Ook hij had daar geen verklaring voor.

Later hoorde ik dat ook * uit zijn manitoe, ** uit zijn deuts en een paar jongens van ** getaserd en uit de trekkers zijn getrokken. En dus ging de groep op naar garderbroekerweg essenerweg.

Ook interessant

Ook interessant

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties