Boerenprotest zorgt met brandende hooibalen voor enorme files op de snelweg Nieuws
Auteur
28/06/2022 10:30

Boerenprotest zorgt met brandende hooibalen voor enorme files op de snelweg


De Nederlandse boeren zijn boos, zoveel is duidelijk, en niet eens onterecht. Dit maken ze sinds gisteren in stevige acties duidelijk en voornamelijk het verkeer moet eronder lijden want hele snelwegen worden geblokkeerd met hooibalen en tractoren. Daar blijft het niet bij, want die hooibalen worden op sommige plaatsen ook doodleuk in brand gezet.

Onder andere op de A12 bij Nieuwerbrug, A2 bij Beesd, de A15 bij Andelst en de A7 bij Wijdewormer ging de fik erin, maar volgens de ANWB zijn de acties milder dan die van gisteren en zijn de files ook niet erger dan normaal. De boeren gaan vanmiddag allemaal nog wél even richting Den Haag, waar vandaag wordt gestemd over moties rondom het stikstofdebat. In een verklaring ondertekend door "Boeren van Nederland" staat:

Op 28 juni zullen we het halveren van de veestapel een gezicht gaan geven. Duidelijk maken voor welke keuzes boeren gezet worden door het misselijkmakende beleid van dit kabinet.

De demonstratie in Den Haag is niet aangemeld, maar boeren zouden daar wel een plek krijgen. Als dat echter tot gevaarlijke situaties zal leiden wordt er opgetreden. We gaan het zien vanmiddag...

Ook interessant

Ook interessant

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties