BIOS uitlezen...
Vandaag Inside uitgesloten van deelname Gouden Televizierring: "Bang dat we weer winnen" TV
Auteur
16/06/2022 11:30

Vandaag Inside uitgesloten van deelname Gouden Televizierring: "Bang dat we weer winnen"


De mannen van Vandaag Inside waren gisteravond goed boos, want het programma is uitgesloten van deelname voor de verkiezing van de Gouden Televizierring. De reden? "Programma’s en alle spin-offs die daaruit voortkomen of daarop lijken mogen niet meer meedoen als zij eerder al gewonnen hebben."

Zijn de mannen het compleet niet mee eens, want alhoewel het inderdaad een talkshow is en alhoewel het nog steeds door dezelfde crew wordt gedragen is het volgens Johan een compleet ander concept. Ander programma, andere onderwerpen, en volgens hem is de organisatie gewoon bang dat ze, net als in 2011, weer winnen.

UPDATE: inmiddels heeft de organisatie van de Gouden Televizierring gereageerd, en zij blijven bij hun standpunt:

Een programma kan maar een keer winnen en maakt daarna voor altijd geen kans meer. In de reglementen voor de tv-prijs staat al jaren dat programma's die de prijs al eens hebben gewonnen óf een al te gelijkende spin-off zijn niet meer kunnen winnen. Vandaag Inside is in onze ogen een te gelijkende spin-off. Wat er dan precies moet veranderen om weer kans te maken, is aan de programmamakers zelf.

Roddelpraat

Dat de organisatie van de verkiezing niet vies is van het uitsluiten van programma's bleek al eerder toen Roddelpraat uit de voorrondes werd geknikkerd omdat het programma niet bij de "normen en waarden van de Televizierring" zou passen. Startten Jan en Dennis zelfs nog een rechtszaak over, en alhoewel ze die wonnen mochten ze alsnog niet meedoen. Vonden ze ook een trucje op, door Jan's Reviews in te schrijven en de hele Roddelpraat-achterban daarop te laten stemmen, maar dat feestje ging ook niet door: ook dát programma werd uit de voorrondes gehaald.

Een publieksprijs waarbij deelnemers door de organisatie uit de verkiezing kunnen worden gehaald. Blijft bijzonder.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties