BIOS uitlezen...
Eldina Jaganjac is klaar met het schoonheidsideaal en laat haar unibrow en snor staan Random
Auteur
16/06/2022 12:31

Eldina Jaganjac is klaar met het schoonheidsideaal en laat haar unibrow en snor staan


Maak kennis met de 33-jarige Eldina Jaganjac uit Denemarken die de laatste tijd weer viral gaat omdat ze op een dag besloot haar uiterlijk een beetje 'los te laten'. Ergo: fok het schoonheidsideaal en laat je unibrow en snor gewoon staan, ook als je een vrouw bent. In tegenstelling tot sites als Unilad en de nypost die beweren dat ze het alleen maar doet om foute mannen af te schrikken, voelde ze zich gewoon onder druk gezet om zich aan een specifieke norm of standaard te houden.

Als mannen kunnen doen wat ze willen, en het niemand iets kan schelen. Ik denk dat de verplichte ontharing voor vrouwen zo willekeurig is. Waarom? Waarom moeten we dit doen? En wie zegt dat we dit moeten doen?

Uiteraard krijgt ze op social media veel negatieve reacties op haar nieuwe uiterlijk, maar dat boeit haar niets want het is gewoon een protest tegen die schoonheidsnorm die alleen voor vrouwen lijkt te gelden, aldus Eldina.

Toen ze nog aan het schoonheidsideaal voldeed

Eldina nu

Objectivering en de media

"Alleen de pure focus op mijn uiterlijk is objectivering. Dat is het enige waar de media over kunnen schrijven met vrouwen. En ik heb het ook bij zoveel andere vrouwen gezien". Mocht je interesse hebben, het hele interview met Eldina Jaganjac kun je hier lezen.

Poll

Poll

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

Reacties

Reacties