Inkakken is bijpakken: waarom snuiven jongeren zoveel cocaïne eigenlijk? Random
Auteur
15/06/2022 21:25

Inkakken is bijpakken: waarom snuiven jongeren zoveel cocaïne eigenlijk?


Een tikkie, nakkie, snatsje, puntje of een lijntje: het lijkt tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld voor jongeren. Effe lekker met die sleutelpunt door dat ponypackje schrapen om vervolgens die versneden poeders van de lokale straatdealer door je neusvleugels te jassen. En dan maar hopen dat er geen wasmiddel of paracetamol in zit. Bam, gas op die lolly!

Maar, klopt dat beeld wel? Of lijkt het alleen maar zo omdat we het er steeds vaker over hebben? Volgens de Nationale Drugsmonitor is het cocaïnegebruik al heel wat jaartjes stabiel namelijk, maar zien ze alleen lokaal wat kleine toenames. Zelfs tijdens de coronapandemie en lockdowns hebben we niet meer, maar juist minder vaak onze neus in een pakketje geduwd. Maar goed, het gebruik is dan uiteraard wel weer het hoogst bij jongeren tussen de 20 en 29 jaar.

Nieuwskamer deed een kleine onderzoek onder jongeren en stelde ze de vraag waarom ze het gebruiken, wat het ze allemaal kost en wat ze er van vinden.

Poll

Poll

Nog meer interessants

Nog meer interessants

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties