Russisch radiostation draait na hack alleen maar Oekraïens volkslied en anti-oorlogsliederen Nieuws
Auteur
09/06/2022 12:00

Russisch radiostation draait na hack alleen maar Oekraïens volkslied en anti-oorlogsliederen


Het was na hacks op de Russische tv-gids, het Kremlin, de centrale bank en vele andere zaken even rustig op het hackfront, maar inmiddels is ook de grote Russische radiozender Kommersant FM aan de beurt geweest. De gemiddelde luisteraar moet toch even raar opgekeken (of opgeluisterd) hebben toen ze hun dagelijkse dosis arbeidsvitaminen kregen in de vorm van het Oekraïense volkslied en vele anti-oorlogsliederen, zoals I Don't Need A War van de Russiche band Nogu Svelo. Wie kent ze niet. Een woordvoerder van de zender reageerde:

We were really hacked. Technical specialists are now finding out the origin of this attack, trying to do something with the internet stream.

Kommersant FM is in handen van Poetins favoriete oligarch Alisher Usmanov, de op-4-na rijkste man in Rusland. Ook die beste man had al eerder diverse sancties aan zijn broek gekregen, waardoor hij onder andere het personeel dat zijn vakantieverblijven zou verbouwen niet kon betalen. Usmanov heeft naar verluidt een vermogen van zo'n 20 miljard.

Een stukje van de stream

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

Meer over
Delen

Reacties

Reacties