Delen is lief

Email

De beeldschone Angelina Jolie is vandaag jarig en blaast haar 47e kaarsje uit

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie mag dan vandaag wel 47 jaar zijn geworden, maar ze ziet er nog steeds verdomde fijn uit!

Filmwereld

Jolie begon ooit als model maar kwam al snel in de filmwereld terecht. Haar eerste hoofdrol kreeg ze in de lowbudgetfilm Cyborg 2 (1993), en in 1995 kwam ze in de niet onaardige film Hackers terecht. In '98 won ze haar eerste Golden Globe voor de tv-film George Wallace, maar haar echte doorbraak kwam in 2001 toen ze gestalte gaf aan Lara Croft in de verfilming van Tomb Raider. Dat pakje, roaarrrrr!

Brad Pitt

In 2005 leerde ze op de set van Mr. and Mrs. Smith haar toekomstige echtgenoot Brad Pitt kennen, en in de roddelpers was hun relatie, a.k.a. Brangelina, een behoorlijk dingetje. Duurde al met al tot 2016, toen Jolie bekend maakte dat ze een scheiding had aangevraagd. Ze kregen samen drie kinderen, naast de 4 kinderen die ze al had geadopteerd.

Gezondheid

Met haar gezondheid verliep ook niet alles vlekkeloos, want in 2013 makte ze bekend dat ze haar borsten preventief had laten amputeren omdat ze dankzij een mutatie in een bepaald gen een kans van maar liefst 87% had om borstkanker te krijgen. Vanwege diezelfde mutatie zou ze ook 50% kans hebben op eierstokkanker, waarna ze ook haar eierstokken heeft laten verwijderen. Vorig jaar verscheen ze nog in de Marvel-film Eternals en eerder dit jaar heeft ze een 3-jarig contract gesloten met Fremantle, een Brits productiebedrijf, om speelfilms, documentaires en originele series te ontwikkelen waarin ze zal produceren, regisseren en/of de hoofdrol zal spelen.

In de afgelopen 20 jaar is ze er uiteraard niet jonger op geworden, maar wat ons betreft is ze er ook niet slechter uit gaan zien. Tijd voor een reeks foto's van 1995 tot het heden.

1995

  BSR Agency

1998

  BSR Agency

2000

  BSR Agency

2004

  BSR Agency

2007

  BSR Agency

2010

  BSR Agency

2014

  BSR Agency

2021

  BSR Agency

De trailer voor Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Wake me up, before you load load...

Adblocker gedetecteerd

Hierdoor kan de video mogelijk niet afspelen. Schakel 'm uit en refresh de pagina!

Waarschuwing: expliciete content

klikken = kijken op eigen risico

Reclamevrij video's gluren?

Ads voor video's is niet echt ideaal, maar als je een gratis account aanmaakt en inlogt, heb je daar geen last meer van. Of, download onze app voor iOS of Android 💪

Artikel delen

Embed code

Soortgelijke artikelen

Topreactie (+)

Helemaal niks dat wijf.

Reacties ()

Heb je onze app al?

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail