BIOS uitlezen...
Soundos reageert op haar eerste claim van 'zwangerschapsdiscriminatie' maar blijkt helemaal niet gecast Shownieuws
Auteur
02/06/2022 11:40

Soundos reageert op haar eerste claim van 'zwangerschapsdiscriminatie' maar blijkt helemaal niet gecast


Oké, even een dag of twee terugspoelen: Soundos El Ahmadi (jeweetwel, die actrice slash comedian) was boos en knalde een enorm relaas op haar Instagram. Ze was gevraagd voor een rol als voetbaltrainster in een nieuwe kinderfilm. Die accepteerde ze direct, maarrrrrrrr daarbij vermeldde ze wel even eerlijk dat ze zwanger was. Daarop ging haar rol uiteindelijk niet door en Soundos wist het zeker: zwangerschapsdiscriminatie! Check haar verhaal, en uiteraard de héééééééééééééééééle rits met verontwaardigde BN'ers in de comments:

Ooooh wat erg!

Klopt dat wel?

Nu is discriminatie natuurlijk verboden, maar is dit dat eigenlijk wel? Het kan namelijk óók zo zijn dat een zwangere vrouw niet in het verhaal past. Dat de rol vereist dat je een paar keer een fikse sliding maakt, of dat je van een trap af pleurt. Dat het in de conversaties in de film niet klopt als een vrouw zwanger is. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Waarom zou een regisseur zich in allerlei bochten moeten wringen om zijn project om jouw keuze heen te vouwen? Soundos boeide dat echter allemaal niet, trok de discriminatiekaart en noemde het mediabedrijf bij naam en toenaam.

Wat volgde was een tweede reactie van Soundos. Maar of het daar beter op wordt? Het bedrijf wéér noemen en meteen even melden dat daar 15 mannen zijn die "allemaal op elkaar lijken". Misschien ook niet zo netjes. Wat zou er gebeuren als een random acteur wordt gecast voor een rol, en vlak voor opnames een gezichtstattoo laat zetten? Precies, maar oordeel vooral zelf:

The plot thickens

Het verhaal lijkt echter nóg iets anders in elkaar te zitten: Soundos was helemaal niet gecast. Er was gevraagd naar haar beschikbaarheid, that's it. Het mediabedrijf besloot eerst wat andere actrices te testen en dat vond mevrouw al reden genoeg om het bedrijf voor de bus te gooien, want discriminatie. Nee miepie, je had die rol gewoon nog helemaal niet.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

Meer over
Delen

Reacties

Reacties