Delen is lief

Email

Soundos reageert op haar eerste claim van 'zwangerschapsdiscriminatie' maar blijkt helemaal niet gecast

Oké, even een dag of twee terugspoelen: Soundos El Ahmadi (jeweetwel, die actrice slash comedian) was boos en knalde een enorm relaas op haar Instagram. Ze was gevraagd voor een rol als voetbaltrainster in een nieuwe kinderfilm. Die accepteerde ze direct, maarrrrrrrr daarbij vermeldde ze wel even eerlijk dat ze zwanger was. Daarop ging haar rol uiteindelijk niet door en Soundos wist het zeker: zwangerschapsdiscriminatie! Check haar verhaal, en uiteraard de héééééééééééééééééle rits met verontwaardigde BN'ers in de comments:

Ooooh wat erg!

Klopt dat wel?

Nu is discriminatie natuurlijk verboden, maar is dit dat eigenlijk wel? Het kan namelijk óók zo zijn dat een zwangere vrouw niet in het verhaal past. Dat de rol vereist dat je een paar keer een fikse sliding maakt, of dat je van een trap af pleurt. Dat het in de conversaties in de film niet klopt als een vrouw zwanger is. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Waarom zou een regisseur zich in allerlei bochten moeten wringen om zijn project om jouw keuze heen te vouwen? Soundos boeide dat echter allemaal niet, trok de discriminatiekaart en noemde het mediabedrijf bij naam en toenaam.

Wat volgde was een tweede reactie van Soundos. Maar of het daar beter op wordt? Het bedrijf wéér noemen en meteen even melden dat daar 15 mannen zijn die "allemaal op elkaar lijken". Misschien ook niet zo netjes. Wat zou er gebeuren als een random acteur wordt gecast voor een rol, en vlak voor opnames een gezichtstattoo laat zetten? Precies, maar oordeel vooral zelf:

Hoi, ik ben Henk en ik ben de video aan het laden...

Adblocker gedetecteerd

Hierdoor kan de video mogelijk niet afspelen. Schakel 'm uit en refresh de pagina!

Waarschuwing: expliciete content

klikken = kijken op eigen risico

Reclamevrij video's gluren?

Ads voor video's is niet echt ideaal, maar als je een gratis account aanmaakt en inlogt, heb je daar geen last meer van. Of, download onze app voor iOS of Android 💪

Artikel delen

Embed code

The plot thickens

Het verhaal lijkt echter nóg iets anders in elkaar te zitten: Soundos was helemaal niet gecast. Er was gevraagd naar haar beschikbaarheid, that's it. Het mediabedrijf besloot eerst wat andere actrices te testen en dat vond mevrouw al reden genoeg om het bedrijf voor de bus te gooien, want discriminatie. Nee miepie, je had die rol gewoon nog helemaal niet.

So much wow

Topreactie (+)

Ik vind dat de laatste tijd wel erg snel de er wordt een racismekaart getrokken-kaart getrokken wordt. 

Reacties ()

Gratis app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail