Ontbijtnieuws-legende Jan de Hoop in tranen tijdens zijn allerlaatste uitzending: "Erger dan Toine van Peperstraten" TV BSR Agency
Auteur
02/06/2022 10:40

Ontbijtnieuws-legende Jan de Hoop in tranen tijdens zijn allerlaatste uitzending: "Erger dan Toine van Peperstraten"


Potdikkenan, da's toch ook wat: Jan de Hoop, de toch wel legendarische presentator/nieuwslezer van het RTL Ontbijtnieuws, stopt ermee! De beste man gaat met pensioen en vandaag presenteerde hij zijn allerlaatste uitzending. Het leek even over-emotioneel momentje te worden, maar Jan herpakte zich en nam waardig afscheid. Uiteraard mét mok die matcht met zijn trui, en met de legendarische woorden "Dit is nog erger dan Toine van Peperstraten geloof ik!".

Hoe het begon

Jan presenteerde maar liefst 33 jaar het Ontbijtnieuws, en was de afgelopen week naar eigen zeggen dan ook stevig in de war. Op zijn 17e was nog de verwachting dat hij slager zou worden, maar na een vakantiebaantje bij de radio-omroep van het lokale ziekenhuis en een periode bij de illegale zeezender Radio Mi Amigo (onder zijn pseudoniem Frank van der Mast) kwam hij bij RTL Véronique terecht. Hier bedacht hij in '89 het format voor het ontbijtnieuws en de rest is geschiedenis. Tijd voor een terugblik!

Gerard Ekdom maakte een muzikale ode

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties