Yvonne Coldeweijer trapt vol in nepvideo van cokesnuivende lok-BN'er Talitha Muusse Shownieuws
Auteur
23/05/2022 09:18

Yvonne Coldeweijer trapt vol in nepvideo van cokesnuivende lok-BN'er Talitha Muusse


Om te achterhalen hoe een juicekanaal precies te werk gaat en of ze een beetje journalistiek onderzoek doen voordat ze hun 'juice' naar buiten brengen heeft BNR in samenwerking met presentatrice Talitha Muusse een nepvideo gemaakt waarop zij snuivend op het toilet van restaurant Dauphine te zien zou zijn. Vervolgens hebben ze deze video zelf (anoniem) naar Yvonne Coldeweijer opgestuurd die dit 'nieuws' in haar betaalde Telegramgroep deelde waar leden €10 per maand betalen en Yv jaarlijks een kleine €400.000 mee verdient.

Het zou natuurlijk kunnen dat dit is opgezet’, zegt Coldeweijer smalend. ‘Maar ik denk dat het niet lang zal zijn totdat je omgeving wel zal zien dat jij dat bent! En het is ontzettend lullig, Talitha. Don’t do drugs man.

In het kader van hoor en wederhoor natuurlijk eerst wel even bij Talitha zelf checken of ze dit wilde bevestigen. Nadat ze door de presentatrice werd geblokkeerd was ze vrij overtuigd dat dit waarschijnlijk wel waar zou zijn.

Het factcheckproces

Muusse’s ontkenningen werden door Coldeweijer in haar berichtgeving later als bewijs van haar schuld gepresenteerd. ‘Ik vind het erg raar dat je me na die laatste zin hebt geblokkeerd’, zegt Coldeweijer. ‘Je snapt dat ik dit ga brengen, want nu maak je jezelf wel heel erg verdacht.’ Bron BNR.

Het experiment van BNR toont volgens hen aan hoe weinig ervoor nodig is om iemand zwart te maken via een juicekanaal en dat er slecht journalistiek werk wordt verricht voordat er 'nieuws' naar buiten wordt gebracht. Maar goed, de 'grap' is natuurlijk wel dat dit soort kanalen helemaal niet beweren journalistiek bezig te zijn maar - in tegenstelling tot de traditionele media - de geruchten met een kleine slag om de arm online gooien, want 'waar rook is is vuur'. 

Gênant

Ook Yvonne heeft inmiddels via Instagram op deze 'onthulling' gereageerd en zij ziet het als ordinair pr-stuntje om over haar rug weer een beetje in de picture te raken.

Veel besproken

Veel besproken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties