Delen is lief

Email

Auw: Giro-etappewinnaar Biniam Girmay knalt kurk van fles prosecco keihard in zijn oog en moet afstappen

Da's op zijn minst pijnlijk, letterlijk en figuurlijk: Biniam Girmay uit Eritrea won gisteren de 10e etappe in de Giro d'Italia nadat hij in de eerste etappe al tweede werd, achter onze eigen Van der Poel. Een sensatie voor de relatief onbekende wielrenner, en de winst werd gisteren dan ook op het podium gevierd met een flinke fles prosecco. Voor de show natuurlijk, en dus moest dat ding flink ploppen. En oh boy, dát deed 'ie.

De kurk van de fles belandde namelijk precies in het oog van de etappewinnaar, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht voor een check. Hij zag namelijk niet zoveel meer, vertelde de arts van zijn team Intermarché-Wanty Gobert:

Na de ceremonie kon Girmay niet meer zien. We zijn meteen naar het ziekenhuis van Jesi gegaan. Daar constateerden ze een bloeding in zijn voorste oogkamer. Zo’n bloeding is niet bedreigend voor het oog zelf. Na een nachtje rust moeten we beslissen of hij kan starten. We moeten voorzichtig zijn. Zoals het er nu uitziet, denk ik niet dat er blijvende schade is. Maar dat moeten we nog even afwachten.

Dat afwachten lijkt inmiddels gebeurd te zijn, want naar verluidt stapt Girmay af. Er zou inderdaad geen blijvende schade zijn, maar zijn team wil geen enkel risico nemen en haalt de wielrenner uit de koers.

Artikel delen

Embed code

Girmay in betere tijden tijdens de finish gisteren

Artikel delen

Embed code

Veel bekeken

Topreactie (+)

Heel sneu voor hem. Maar wie maakt er dan ook op die manier een flesje bubbels open?? Aan de andere kant... weer een wielrenner weg van de weg. Tja, ik blijf een beetje schipperen in het midden.

Reacties ()

Download onze app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail