BIOS uitlezen...
Auw: Giro-etappewinnaar Biniam Girmay knalt kurk van fles prosecco keihard in zijn oog en moet afstappen Fails
Auteur
18/05/2022 10:19

Auw: Giro-etappewinnaar Biniam Girmay knalt kurk van fles prosecco keihard in zijn oog en moet afstappen


Da's op zijn minst pijnlijk, letterlijk en figuurlijk: Biniam Girmay uit Eritrea won gisteren de 10e etappe in de Giro d'Italia nadat hij in de eerste etappe al tweede werd, achter onze eigen Van der Poel. Een sensatie voor de relatief onbekende wielrenner, en de winst werd gisteren dan ook op het podium gevierd met een flinke fles prosecco. Voor de show natuurlijk, en dus moest dat ding flink ploppen. En oh boy, dát deed 'ie.

De kurk van de fles belandde namelijk precies in het oog van de etappewinnaar, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht voor een check. Hij zag namelijk niet zoveel meer, vertelde de arts van zijn team Intermarché-Wanty Gobert:

Na de ceremonie kon Girmay niet meer zien. We zijn meteen naar het ziekenhuis van Jesi gegaan. Daar constateerden ze een bloeding in zijn voorste oogkamer. Zo’n bloeding is niet bedreigend voor het oog zelf. Na een nachtje rust moeten we beslissen of hij kan starten. We moeten voorzichtig zijn. Zoals het er nu uitziet, denk ik niet dat er blijvende schade is. Maar dat moeten we nog even afwachten.

Dat afwachten lijkt inmiddels gebeurd te zijn, want naar verluidt stapt Girmay af. Er zou inderdaad geen blijvende schade zijn, maar zijn team wil geen enkel risico nemen en haalt de wielrenner uit de koers.

Girmay in betere tijden tijdens de finish gisteren

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties