Meer dan 10 doden door schietpartij bij een supermarkt in de VS, dader streamt aanslag via Twitch Nieuws
Auteur
15/05/2022 09:09

Meer dan 10 doden door schietpartij bij een supermarkt in de VS, dader streamt aanslag via Twitch


Gister zijn tenminste 10 om het leven gekomen en 3 mensen gewond geraakt door een schietpartij bij een Buffalo supermarkt in de Amerikaanse staat New York, Amerika. Het zou volgens de laatste berichten en beelden gaan om een witte 18-jarige man (op Twitch bekend als jimboboiii) met militaire kleding, die met een halfautomatisch vuurwapen zijn daad pleegde. Het motief lijkt racistisch te zijn. Hij streamde de hele aanslag via Twitch en sprak erover op Discord.

Byron Brown, de burgemeester van Buffalo, heeft bevestigd dat de vermoedelijke schutter is gearresteerd. Volgens Brown kwam hij van buiten Buffalo en was hij urenlang onderweg naar de buurt waar overwegend zwarte Amerikanen wonen. Elf van de dertien slachtoffers zijn zwart, melden de autoriteiten.

Ook Joe Biden veroordeelde de aanslag:

Elke daad van binnenlands terrorisme, inclusief een daad gepleegd in naam van een weerzinwekkende witte nationalistische ideologie, is in tegenspraak met alles waar we in Amerika voor staan. Haat mag geen veilige haven hebben. We moeten alles doen wat in onze macht ligt om een einde te maken aan door haat aangewakkerd binnenlands terrorisme

Beelden van de schutter net voordat hij begint te schieten

Screenshot van zijn stream op Twitch

Voorbereiding vond plaats op Discord

Z'n vermoedelijke manifest

De vermoedelijke dader opgepakt

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair