W00t: gratis autorijden met de Lightyear One, de elektrische auto met zonnepanelen Tech
Auteur
07/05/2022 14:00

W00t: gratis autorijden met de Lightyear One, de elektrische auto met zonnepanelen


Oké, niet helemaal gratis want dit koekblikje kost €150.000,- als je bij de eerste lichting van 150 exemplaren zit. Mocht je nog geen bestelling hebben staan dan heb je pech, want die Pioneer Edition is al uitverkocht en dus zul je richting de Limited Edition moeten. Klein nadeel: die is een ton duurder. Auw. De eerste modellen worden op dit moment uitgeleverd dus met een beetje mazzel zie je deze bijzondere auto binnenkort op de weg.

Maar wat krijg je daar dan voor? Nou, een uniek ontwerp bijvoorbeeld. Zo zitten de elektromotoren bij de Lightyear One in de wielen, maar het allerbelangrijkste zit op het dak: zonnepanelen. Zo'n vijf vierkante meter, waarmee je op een zonnige dag tot 70 kilometer zou kunnen rijden. Op een winterse dag is dat zo'n 35 kilometer, maar voor een hoop mensen is dat toch al genoeg voor het woon-werkverkeer. Al gokken we niet dat mensen die 150 of 250k voor een auto neerleggen heel vaak naar hun werk hoeven rijden, maar dat terzijde.

Tesla's voorbijstuiven bij het verkeerslicht gaat je niet lukken, want het duurt toch zo'n 10 seconden voordat je op de 100 km/u zit. Verder heeft het beestje een range van 725 kilometer en is de unit uiteraard voorzien van alle laatste technische snufjes. Toch maar effe sparen dan? Al heeft het bedrijf het nu uiteraard al over de Lightyear Two, die een stuk betaalbaarder zou moeten worden. Sterker nog, met een streefbedrag van €30.000,- scheelt dat wel héél veel... Dit bleek een schot in de roos, want leasebedrijf Leaseplan deed al een bestelling van 5.000 Lightyear Two's.

Het bedrijf wordt inmiddels ook al enigszins geïmiteerd door Mercedes, die met hun EQXX een redelijk gelijkend model op de markt willen brengen. Met zonnepanelen zelfs, maar de eigenaar ziet dat alleen maar als een bewijs dat ze "de goede weg zijn ingeslagen".

De Mercedes EQXX: zoek de 10 verschillen

/ / Anderen bekeken ook

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties