Facebook verwijdert (en herplaatst) Johan Derksen-bericht van Bennie Jolink: "Censuur!" Nieuws
Auteur
02/05/2022 11:30

Facebook verwijdert (en herplaatst) Johan Derksen-bericht van Bennie Jolink: "Censuur!"


Bennie Jolink, de niet altijd even politiek correcte frontman van de Achterhoekse band Normaal deed op Facebook zijn beklag over de rel rondom Johan Derksen, en ook hij vond dat de klagers maar een stelletje hypocriete slijmerds waren:

Wat Derksen vertelde was een onschuldig verhaal over iets wat wij bijna dagelijks meemaakten. Gewoon dronken lolmakerij, anders niks. [...] We hebben vrouwen meegemaakt die voorstellen deden waar de duivel een kleur van zou krijgen! Of we er wel of niet op ingingen laat ik in het midden maar als overtuigd feminist kan ik zeggen dat ik nooit iets tegen de zin van een vrouw heb gedaan. Wat er nu voor preuts gelul plaatsvindt, gaat alle perken te buiten.

Kun je wat van vinden, kun je ook niet doen, maar feit is wel dat het bericht van Facebook werd gehaald. Niet door Bennie, maar door ome Zuckerberg, zonder enige opgaaf van redenen. Al zijn die wel te raden natuurlijk. Jolink reageerde tegenover het AD:

Dat heeft Facebook gedoan. CENSUUR!! Haha. Loat duudelijk wèhn dat ik der gin woord van terugnem!

Inmiddels heeft Facebook het bericht weer teruggezet en deze gaat aardig rond: het is inmiddels al meer dan 2.300 keer gedeeld. Oordeel zelf.

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties