Heeft Rusland chemische wapens gebruikt in hun aanval op Marioepol? Nieuws
Auteur
12/04/2022 12:30

Heeft Rusland chemische wapens gebruikt in hun aanval op Marioepol?


Oké, het zijn compleet onbevestigde berichten maar inmiddels worden dat er wel steeds meer: Rusland zou in zijn aanval op de havenplaats Marioepol chemische wapens hebben gebruikt. Een drone zou daar mogelijk sarin over de soldaten en burgers hebben gespoten, die daarna kampten met ademhalingsproblemen.

Ingrijpen?

Er wordt keihard onderzoek naar de uitlatingen gedaan, want als dit inderdaad zo is gaat de poep wellicht nóg harder de ventilator raken. Sleepy Joe Biden heeft twee weken geleden al aangekondigd in te gaan grijpen als er inderdaad chemische wapens gebruikt zouden worden, al heeft hij daar geen specifieke acties bij benoemd.

De Oekraïense president Zelensky maakte zich er in elk geval al langer zorgen om. Het lijkt erop dat de strijd om de strategische plaats flink heftiger zal gaan worden aangezien Rusland alles op alles lijkt te zetten om Marioepol te veroveren. 

De reactie van Biden

Finland en Zweden

Ondertussen lijkt het erop dat Finland en Zweden zich bij de NAVO willen voegen, als reactie daarop heeft Poetin zwaar militair materieel naar de Finse grens laten vervoeren. Inclusief raketsystemen. Het houdt niet op...

De Russische verliezen, volgens Oekraïne

Veel besproken

Veel besproken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties