Satellietbeelden debunken Russische claim dat ze niets te maken hebben met slachting in Bucha Nieuws
Auteur
05/04/2022 12:30

Satellietbeelden debunken Russische claim dat ze niets te maken hebben met slachting in Bucha


We hebben allemaal inmiddels behoorlijk wat oorlogsbeelden uit de Oekraïne gezien, maar de video's die vanuit Bucha opdoken krijgen veel mensen niet meer van hun netvlies af. Zo'n 20 doden in de straat, waarvan sommigen met de handen achter de rug vastgebonden, met wonden die volgens kenners alleen 'up close and personal' zouden kunnen zijn veroorzaakt. Een enorm massagraf met 57 doden en meerdere halfverkoolde lijken: een ordinaire slachting. Moeten we iemand nog even herinneren aan de woorden 'vredesmissie' en 'militaire doelen'?

De hele wereld reageerde geschokt en de vraag om Westers ingrijpen wordt steeds sterker. Die kans is overigens nog steeds niet heel groot omdat de risico's niet te overzien zijn, maar dat is weer een heel ander verhaal. Ook Rusland zag de wereldwijde ophef en besloot te reageren: hoax.

HOAX

Allemaal niet waar, pertinente onzin, de Russen hadden zich op 30 maart al teruggetrokken en de bewijzen van de oorlogsmisdaden kwamen pas toen Oekraïne het roer in de stad had overgenomen. De lijken zijn daar later neergelegd, ze waren nog niet stijf, het bloed klopte niet, allemaal hoaxski en provocatski.

Echter laten satellietbeelden de waarheid zien: de doden lagen er al 3 weken toen de stad nog onder Russisch bewind viel. Helaas voor Poetin: debunked. Echter blijft het hier waarschijnlijk niet bij, want er wordt nu al gezegd dat soortgelijke massaslachtingen ook zijn voorgekomen in Borodianka, en dat de hele wereld daar binnenkort over zal praten. Het houdt niet op...

De gemiddelde Rus

Het probleem lijkt echter niet alleen Vladimir Poetin te zijn, want dankzij staatsmedia zijn er een heleboel Russen die behoorlijk gehersenspoeld over Oekraïne denken.

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair