Louis van Gaal blijkt al sinds eind 2020 agressieve vorm van prostaatkanker te hebben Nieuws
Auteur
04/04/2022 10:15

Louis van Gaal blijkt al sinds eind 2020 agressieve vorm van prostaatkanker te hebben


Louis van Gaal dropte gisteren bij Humberto een klein bommetje door te vertellen dat hij al sinds eind 2020 aan een agressieve vorm van prostaatkanker lijdt. Sterker nog, hij is daar inmiddels al zo'n 25 keer voor bestraald. De reden dat hij daar nu meer naar buiten komt is de documentaire over hem die op 14 april uitkomt, waarin ook zijn ziekte een rol zal spelen. Hij deed dit niet eerder om zo zijn rol binnen de spelersgroep niet te beïnvloeden.

Zij zien een blos op mijn wangen en denken: wat een gezonde kerel is dat. Dat is natuurlijk niet zo. [...]

Het fragment bij Humberto

Ziekenhuisbezoek

Over zijn bezoeken aan het ziekenhuis vertelde hij:

Ik kreeg wel een voorkeursbehandeling. Ik mocht door de achteringang en als ik naar een afspraak ging, mocht ik meteen naar een andere kamer als ik moest wachten. Een geweldige behandeling. Je zegt het ook tegen vrienden en familieleden en het zegt iets over mijn omgeving dat ze hun mond houden. Dat is wel knap. [...] Kijk, aan prostaatkanker ga je niet dood. Het zijn meestal de achterliggende ziektes waar je aan overlijdt. Maar het is wel een agressieve vorm. Ik ben 25 keer bestraald.

Ondanks de kanker gaat van Gaal in zijn derde termijn als bondscoach wel met het Nederlands Elftal naar Qatar. Het nieuws over zijn zorgde voor veel steunbetuigingen, onder andere van zijn voormalige clubs.

Ook bij Shownieuws werd het nieuws besproken

/ / Nog meer interessants

Meer over
Delen

/ / Reacties