BIOS uitlezen...
Bruce Willis stopt vanwege ziekte afasie met acteren; tijd voor een supervette Die Hard-compilatie Shownieuws
Auteur
31/03/2022 11:15

Bruce Willis stopt vanwege ziekte afasie met acteren; tijd voor een supervette Die Hard-compilatie


Bruce Willis is toch al knap lang een van dé actiehelden uit de filmwereld en intussen een legende te noemen. In 1980 pakte hij zijn eerste figurantenrolletje in de film 'The First Deadly Sin' waarna hij in 1985 doorbrak in de serie Moonlighting. In 1988 explodeerde zijn carrière echter toen hij de rol van John McClane aannam in de actieklassieker Die Hard. Naar verluidt twijfelden de schrijvers enorm aangezien hij een comedyacteur was maar sinds deze film is Bruce onlosmakelijk met de sacrastische politieagent verbonden. (Tip: op Netflix is een complete aflevering 'The Movies that Made Us' aan Die Hard gewijd, aanrader. Check 'm hier!)

Na nog talloze films (op IMDB staat 'ie 144 keer als acteur vermeld) waaronder klassiekers als Pulp Fiction, 12 Monkeys en The Sixth Sense kwam gisteren het bericht dat hij op 67-jarige leeftijd zal stoppen met acteren. Bruce heeft afasie, een ziekte die hem beïnvloedt in zijn spreken, schrijven en begrijpen. Zijn dochter Rumer deelde een bericht op Instagram waarin ze uitlegde dat hij stopt met de carrière die zoveel voor hem heeft betekend.

Tijd voor een kleine ode dus, en dat doen we met een heerlijke compilatie van de beste quotes uit de Die Hard-films. Yippie ka-yay maddafaka!

Het bericht van de familie

De beste quotes uit Die Hard 1 t/m 5

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties