De nieuwe cryptomunt waar iedereen het op dit moment over heeft: ApeCoin Crypto
Auteur
24/03/2022 17:01

De nieuwe cryptomunt waar iedereen het op dit moment over heeft: ApeCoin


Celebrities zijn er dol op: Bored Apes. Een verzameling van 10.000 NFT's (avatars van apen in dit geval) die gemiddeld ruim € 275.000 per stuk kosten. Je kunt ze kopen via de NFT-marktplaats OpenSea en je kunt ze zien als een soort van moderne Pokémon-kaarten. Als je er eentje in je bezit hebt behoor je officieel tot de Bored Ape Yacht Club (BAYC). Jimmy Fallon, Paris Hilton, Eminem en Memphis Depay gingen je al voor.

Metaverse

Ondanks dat de Bored Apes tot een van de meest succesvolle NFT-projecten behoren, zijn de makers (Yuga Labs) voorlopig nog niet klaar en werken ze o.a. aan een multiplayer role playing game genaamd Otherside. Oprichter Wylie Aronow zegt dat hun doel is om een "interoperabele wereld" die die is "gegamificeerd" en "volledig gedecentraliseerd" is.

ApeCoin

Ook heeft Yuga Labs vorige week een eigen cryptomunt gelanceerd: ApeCoin (APE). Je hoeft dus geen tonnen neer te leggen voor een NFT om toch deel uit te maken van hun community, maar je kunt dus ook gewoon wat ApeCoins halen. ApeCoin moet de native token worden voor alle toekomstige producten van Yuga Labs. Zo wordt ApeCoin binnenkort ook gebruikt in het play-to-earn computerspel Benji Bananas van Animoca Brands.

Waardestijging

Zoals vaker bij lanceringen van nieuwe munten steeg de prijs kort naar een all time high van bijna € 35,-, om vervolgens gedumpt te worden en er niet veel meer dan € 5,- overbleef. Dit lijkt inmiddels een vast patroon te zijn geworden van mensen die snel wat geld willen verdienen. In de afgelopen dagen krabbelde de prijs echter langzaam omhoog en schommelt hij rond de € 12,- per munt. Mooi instapmomentje dus!

Kopen

Meestel duurt het wel even voordat nieuwe munten op Nederlandse Exchanges staan, maar gelukkig zit Litebit er bovenop en kun je ApeCoin daar veilig en simpel kopen. Een account aanmaken doe je hier!

/ / Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

/ / Reacties