Rusland brengt heel Europa in gevaar met veroorzaakte brand in grootste kerncentrale Nieuws
Auteur
04/03/2022 10:35

Rusland brengt heel Europa in gevaar met veroorzaakte brand in grootste kerncentrale


Vannacht gingen de gevechten in Oekraïne onverminderd verder, en zelfs de aanval op een kerncentrale werd door de Russen niet geschuwd. Zaporizhzhia, een centrale in de plaats Enerhodar lag onder vuur waarbij zelfs brand ontstond. Behoorlijke paniek, want volgens de minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba zou een ontploffing "tien keer erger dan Tsjernobyl" zijn. Niet zo gek, want met 6 reactoren is het de grootste unit van heel Europa.

Boris Johnson reageerde zelfs door te zeggen dat Rusland de veiligheid van heel Europa in gevaar brengt. Inmiddels hebben de Russen de centrale in handen en lijkt de rust enigszins te zijn teruggekeerd. De brand is geblust en het stralingsniveau ligt op normale waarden, 1 van de 6 reactoren lijkt nog operationeel te zijn. Wel fijn voor de Oekraïners dat ze zich kunnen troosten aan de boodschap die Mark Rutte in onvervalst steenkolenengels voor ze opnam: 'Our hearts are with you.'

Zo ligt de centrale er nu bij

Beelden van de aanval

Meer beelden van de beschietingen

De boodschap van Mark Rutte

/ / Check dit ook even

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties