Tientallen doden en honderden gewonden bij Russische artillerie-aanvallen op het Oekraïense Charkov Nieuws
Auteur
01/03/2022 11:00

Tientallen doden en honderden gewonden bij Russische artillerie-aanvallen op het Oekraïense Charkov


Twee Russische uitspraken willen we je nog even onder de neus wrijven: 'Vredesmissie' en 'militaire doelen'. Er zijn namelijk in het Oekraïense Charkov tientallen doden en honderden gewonden gevallen, en de kans dat daardoor ineens de vrede uitbreekt lijkt ons niet groter geworden. Ook zijn er niet alleen maar militaire slachtoffers gevallen maar zijn er onder de doden en gewonden steeds meer burgers.

Gisteren hield Rusland er stevig huis met meerdere aanvallen, waarbij ook minimaal één kind om het leven kwam. Het gebouw in onderstaande video's zou een "regional administration" zijn. Gisteren spraken de Franse premier Macron en Poetin nog met elkaar, waarbij Poetin op het verzoek van Macron om geen burgerdoelen meer aan te vallen en grote wegen met rust te laten zou zijn ingegaan. Uh-huh.

Oekraïne claimt ondertussen dat ze al meer dan 5.700 Russische manschappen te grazen hebben genomen en het lijkt er inderdaad op dat Poetin zich een beetje in de Oekraïense tegenstand heeft verslikt. Het vredesoverleg zou binnenkort een vervolg krijgen, er zouden punten gevonden zijn waar verder over gepraat zou worden. Oekraïne wil echter een duidelijk staakt-het-vuren en de terugtrekking van Russische troepen.

De aftermath van deze aanval

De aftermath vanuit het gebouw zelf

De Russische schade, volgens Oekraïne

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

Reacties

Reacties