Extreem zeldzame en zuinige Volkswagen XL1 haalt 1 op 111 en staat nu te koop Automotive
Auteur
28/02/2022 11:30

Extreem zeldzame en zuinige Volkswagen XL1 haalt 1 op 111 en staat nu te koop


Bizar hoge brandstofprijzen maken autorijden op dit moment verdomde kostbaar, maar we hebben een uitgelezen tipje voor je. Scoor gewoon even deze Volkswagen XL1 en je rijdt ineens 1.110 kilometer op een volle tank. Da's an sich al een best nette score, maar het wordt nog veel gekker als we je vertellen dat dit beestje slechts een tank ter grootte van 10 liter heeft. Jup, 1 op 111. Keurig!

Daarbij ziet de XL1 er superfuturistisch uit. Hij wil ook best van zijn plek, want alhoewel er slechts een 0.8 liter tweecilinder dieselmotortje in ligt haalt 'ie de 160 kilometer per uur. Tsjah, het hele beestje is gemaakt van aluminium en carbon en weegt dus ook nog geen 800 kilo, en in combinatie met de elektromotor gaat hij best aardig vooruit.

Daar staan wel wat nadelen tegenover. Weinig laadruimte, weinig comfort, en een aanschafprijs waar je toch wel even van achter je oren krabt. Deze unit is 7 jaar oud en heeft nog geen 20.000 kilometer gereden maar moet nog wel even €104.800,- opleveren. Tsjah, zeldzaam autootje: er zijn er slechts 250 van verkocht.

Hebben, of gewoon even wat meer foto's en specs checken? Even hier klikken!

Vehikel.com
Vehikel.com
Vehikel.com
Vehikel.com
Vehikel.com

Een review van de auto

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties