Zo eindigde de gijzeling gisteravond: dader wilde 200 miljoen aan crypto maar werd snoeihard omver gereden Nieuws
Auteur
23/02/2022 10:30

Zo eindigde de gijzeling gisteravond: dader wilde 200 miljoen aan crypto maar werd snoeihard omver gereden


Je zult het gisteren gegarandeerd meegekregen hebben: de gijzeling in de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam. Was nog best effe spannend, want het halve politiekorps was uitgerukt om de situatie te beëindigen. Wat de gijzelnemer wilde? 200 miljoen in crypto, en om dat te krijgen dreigde de man zichzelf op te blazen en een aantal gijzelaars met zich mee te nemen. Mocht je de beelden daarvan gemist hebben, klik dan effe hier.

Gelukkig lukte het halverwege de avond om het merendeel van gevangenen te bevrijden, en uiteindelijk besloot ook de laatste gijzelaar dat het genoeg was. Toen de 27-jarige gijzelnemer om 22:30 om water vroeg en dit via een robot kreeg aangeboden zette hij het op een lopen, met gevaar voor eigen leven uiteraard. Bleek een goede zet, want hierdoor kon de dader worden opgepakt. Niet zomaar een laffe aanhouding, nee nee, de politie reed hem dusdanig van zijn sokken dat de gijzelnemer een gratis vliegles kreeg!

De dader ligt zwaargewond in het ziekenhuis maar was aanspreekbaar. De gijzeling volgde zeer waarschijnlijk op een mislukte gewapende overval en duurde al met al zo'n 5 uur. Hoofdcommissaris Paauw reageerde:

Het is altijd vreselijk de beelden te zien van een verdachte die wordt aangereden, maar ik denk dat de meeste mensen gelet op de situatie van dat ogenblik blij zijn dat het gebeurd is. Ik spreek alvast mijn waardering uit voor het scherp en direct handelen van de collega’s.

UPDATE: Gijzelnemer Apple had echte explosieven op lichaam (maar stonden nog niet op scherp), gegijzelde klant is Bulgaar

Nog even een recap van de hele situatie

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair