Makelaar zet veelbesproken rijtjeswoning in Hilversum weer online met dezelfde vraagprijs van 1 miljoen euro Lifestyle Funda
Auteur
19/02/2022 17:20

Makelaar zet veelbesproken rijtjeswoning in Hilversum weer online met dezelfde vraagprijs van 1 miljoen euro


Er was heel wat om te doen eerder deze maand: een relatief standaard rijtjeshuis uit 2020 in Hilversum aan de Minckelersstraat 304, dat voor 1 MILJOEN EURO te koop werd gezet. Oké, niet exact 1 miljoen, maar € 995.000,- om precies te zijn, maar tel daarbij de kosten koper op en je komt keurig boven die miljoen uit hoor.

De reacties waren zo heftig dat de makelaar besloot de woning diezelfde dag van Funda te halen. Zelfs de Telegraaf kwam even polshoogte nemen in de wijk en belde bij wat buren aan.

De grote vraag was natuurlijk wat er nu ging gebeuren; zou de woning weer online komen en zo ja, voor welke prijs? Toch maar iets zakken? Nou, mooi niet hoor, want sinds vandaag staat de woning voor exact dezelfde, bizarre prijs van € 995.000,- weer te koop. En voor een (tussen)woning van 137m² betekent dat € 7.263,- per m². Dat is nog hoger dan de gemiddelde prijs per meter in Amsterdam op het moment.

altum.ai

Gestoorde huizenmarkt

Dat de huizenmarkt al een tijdje compleet loco is kan niemand ontgaan zijn. Er staat steeds minder te koop en er worden ook steeds minder huizen verkocht. In 2020 werden 172.000 woningen verkocht, in 2021 waren dat er nog maar ruim 140.000. Het duurt gemiddeld maar 23 dagen voor een woning is verkocht, en bij 80% van de verkochte woningen is meer dan de vraagprijs betaald, blijkt uit nieuwe cijfers van makelaarsvereniging NVM.

Voorlopig zal het dan ook een kwestie van "wat een gek ervoor geeft" blijven, zullen makelaars het blijven proberen en zullen degenen met de minste financiële middelen aan het kortste eind trekken.

Poll

Poll

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties