BIOS uitlezen...
Even voorstellen: Eileen Gu, winnares van de gouden medaille op de Olympische Spelen bij het freestyle skiën Hot shots BSR Agency
Auteur
14/02/2022 18:00

Even voorstellen: Eileen Gu, winnares van de gouden medaille op de Olympische Spelen bij het freestyle skiën


Eileen Gu won vorige week een gouden medaille op de Olympische Spelen tijdens het freestyle skiën, op het onderdeel Big Air. Tot zover niets bijzonders, maar haar winst bleek echter wel een dingetje te zijn. Ook al woont ze namelijk in de Verenigde Staten: op de spelen komt ze uit voor gastland China, het land van haar moeder.

Best controversieel, want deze dame is natuurlijk opgeleid en getraind in Amerika en ze wordt dan ook regelmatig verweten ondankbaar te zijn. Ook wordt door velen de overstap gezien als een teken van steun aan de regering van Xi Jinping. Niet echt het meest sympathieke regime aller tijden, laten we het daar even neutraal op houden voordat ook wij worden afgevoerd naar een strafkamp links of rechts.

Deze 18-jarige Gu (ook bekend onder haar Chinese naam Gu Ailing / 谷爱凌) is naast freestyle skiër ook professioneel model, speelt graag piano en na de Olympische Spelen is ze van plan haar studie weer op te pakken. Tijd voor een nadere kennismaking met, as usual, wat foto's!

Veel besproken

Veel besproken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties