Ook Bridget Maasland op jonge leeftijd slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag Shownieuws Instagram/bridgetmaasland
Auteur
14/02/2022 11:30

Ook Bridget Maasland op jonge leeftijd slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag


Sinds de uitzending van #BOOS over het seksuele wangedrag achter de schermen bij The Voice of Holland komen er steeds meer berichten van (voornamelijk) vrouwen die soortgelijke zaken hebben meegemaakt. Ook Bridget Maasland vertelt in een openhartige Instagram-post over haar nare ervaringen op school toen ze 9 jaar was, en over de dingen die ze als 14-jarig model meemaakte, en in beide gevallen door iemand met een machtspositie.

Ik had een leraar waar ik vaak bij op schoot moest komen zitten zodat hij mij, een natte zoen kon geven als ik iets goed had gemaakt. Op een dag moest ik van de leraar in het midden van de kring, tijdens het wekelijkse kringgesprek, op mijn rug op de grond gaan liggen, zodat hij met zijn, te dikke lijf en bilspleet tonende vieze jeans op mij kwam zitten, om met zijn knieën mijn spierballen te rollen. Bij elke spierbalrol kwam zijn geslacht richting mijn hoofd. Verzetten tegen dit logge lijf terwijl hij mij in de houtgreep had, had geen zin. Ik vond het op schoot zitten en ‘natte’ zoenen krijgen vies en vreemd maar ik dacht dat het erbij hoorde aangezien hij, onze leraar, was en ik zag dat het ook bij andere meisjes gebeurde.

Bizar detail: haar ouders confronteerden de school met dit verhaal en die deden er welgeteld helemaal niks mee, waarop zij Bridget daar weghaalden en op een andere school plaatsten. Daar bleef het echter niet bij, want een paar jaar later kreeg ze er weer mee te maken:

Helaas was dit niet de enige nare ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag van een man in een hogere positie. Op mijn 14de heb ik tijdens een modellen klus in Warschau hier ook mee te maken gehad. Daar is de opdrachtgever zelfs mijn slaapkamer ingekomen, bij mij op bed komen zitten en mij over mijn lijf gestreeld. Ik deed alsof ik sliep waardoor hij gelukkig is gestopt.

Zal voorlopig wel niet het laatste verhaal zijn dat we gaan horen want waar een heleboel vrouwen zich altijd voor hun ervaringen geschaamd hebben lijkt de beer nu los en deelt iedereen zijn verhaal.

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Meer over
Delen

Reacties

Reacties