De "Tinder Swindler" Simon Leviev ontkent alles en schijnt zelfs een nieuwe vriendin te hebben TV
Auteur
13/02/2022 13:25

De "Tinder Swindler" Simon Leviev ontkent alles en schijnt zelfs een nieuwe vriendin te hebben


Tenzij je onder een rots hebt gelegen of geen internet hebt, kan de nieuwe en veelbesproken documentaire "The Tinder Swindler" van Netflix je niet ontgaan zijn. Misschien heb je 'm zelfs wel gezien en dan weet je inmiddels dat Israëliër Shimon Hayut (a.k.a. Simon Leviev) een heleboel vrouwen het leven zuur heeft gemaakt.

Over Shimon Hayut

De 31-jarige Shimon Yehuda Hayut is geboren in Israël maar groeide gedeeltelijk op in New York. Al op jonge leeftijd knoeide hij met creditcards van vrienden en familie, maar in 2017 besloot hij zich voor te doen online als "Simon Liviev", zodat het leek alsof hij familie was van de diamanthandelaar Lev Avnerovich Leviev.

Oplichting via Tinder

Via Tinder benaderde hij vrouwen en deed zich voor als miljardair die alles voor elkaar had in het leven. Dure hotels en etentjes, een privéjet, luxe kleding en kostbare klokjes om zijn pols. Maar, in tegenstelling tot veel andere oplichters sprak hij ook daadwerkelijk met ze af en bouwde hij een relatie op. Niet veel later liet hij ze geloven dat hij in gevaar was omdat hij vijanden had, zijn creditcards daardoor geblokkeerd waren en hij "tijdelijk wat geld moest lenen" van ze. Blind van verliefdheid en het idee dat hij het vast wel terug zou betalen leenden deze vrouwen hem keer op keer geld. De Noorse Cecilie Fjellhøy raakte zo 250.000 dollar kwijt, Pernilla Sjöholm doneerde 30.000 dollar en de Nederlandse Ayleen Charlotte zag 140.000 euro in rook opgaan.

Trailer The Tinder Swindler

15 maanden celstraf

In 2019 werd Simon in zijn kraag gevat in Griekenland omdat hij met een vals paspoort reisde. Hij kreeg 15 maanden celstraf, maar kwam na 5 maanden echter alweer op vrije voeten en startte zelfs een nieuwe website waarop hij zichzelf aanbiedt als Business Consultant.

Nieuwe vriendin

Alsof er niets gebeurd is schijnt hij ook weer een nieuwe vriendin te hebben: Kate Konlin. Ze is werkzaam als model, onder contract bij IMG Models en Metropolitan Models. Ze stond op de cover van Harper’s Bazaar Hong Kong én ze stond in Vogue. 

Zelf ontkent hij alles

Ook interessant

Ook interessant

Meer over
Delen

Reacties

Reacties