Middelvinger op je Duitse flitsfoto opsteken levert je een 60x zo hoge boete op Nieuws
Auteur
11/02/2022 12:00

Middelvinger op je Duitse flitsfoto opsteken levert je een 60x zo hoge boete op


Bijna iedereen met een zware rechtervoet weet dat als je in Duitsland te hard rijdt en wordt geflitst, je een prachtige foto van jezelf achter het stuur krijgt thuisgestuurd. Dat wist deze inwoner van de Duitse plaats Ratingen ook, en hij besloot dan ook zijn middelvinger naar de agenten die de foto zouden bekijken op te steken. Hilarisch natuurlijk.

Niet veel later kreeg hij de boete van maar liefst €20,-, maar omdat de agenten de middelvinger hadden gespot dienden zij een klacht in wegens belediging. Daar ging de rechter in mee en zo kreeg de beste man een verzestigvoudiging van zijn bekeuring: of 'ie even €1.200,- wilde aftikken. De politie gebruikte de foto om het publiek nog eens te wijzen op het gebrek aan respect voor politiemensen.

Wij vinden dat iedereen respect verdient. Niet alleen politieagenten, maar ook onze medewerkers bij de snelheidsmetingen. Helaas is de realiteit anders: Onze radarmeettoestellen zijn al omgeschopt, bedekt met veiligheidshesjes, opgespoten of gewoon weggestopt. Weggebruikers die geflitst zijn stoppen keer op keer en zoeken een mondelinge discussie met onze collega's die de meetpunten bewaken. In één geval werd een van onze collega's zelfs fysiek aangevallen en raakte gewond.

Oftewel, rijd je in Duitsland en zie je een flitskast: houd je in, want dat gaat je een hoop geld kosten.

De bewuste foto

Flitsagentjes pesten gebeurt ook in Nederland

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties