BIOS uitlezen...
Italiaanse rechter verbiedt ouders "gevaccineerd bloed" te weigeren voor hun 2-jarige kind Nieuws
Auteur
09/02/2022 12:30

Italiaanse rechter verbiedt ouders "gevaccineerd bloed" te weigeren voor hun 2-jarige kind


Toch wel een bizar verhaal uit Italië, waar een 2-jarig ventje woont met een stevige hartkwaal. Hij moest zo snel mogelijk onder het mes, maar klein probleempje: zijn ouders weigerden een bloedtransfusie. Of nou ja, ze wilden er zeker van zijn dat het bloed dat het mannetje toegediend zou krijgen 'ongevaccineerd' zou zijn. Bloed van een tegen het coronavirus gevaccineerd iemand zou namelijk embryocellen bevatten en dat mocht niet van hun geloof. Zonder toestemming geen operatie, en dus zat het ziekenhuis met hun handen in het haar.

Zij besloten echter naar de rechter te stappen. Ze betoogden dat het bloed aan alle wettelijke eisen voldoet en er dus geen enkele reden is om het te weigeren. De directeur van de Nationale Bloedbank in Italië was ook met stomheid geslagen.

De keuze voor bloed is verbonden aan precieze criteria van compatibiliteit en niet aan de grillen van patiënten. Het vaccin wordt niet ‘doorgegeven’ via bloed. Er is dan ook geen verschil in antilichamen die zijn verkregen via vaccinaties of via het doorstaan van het virus.

Ondertussen zouden zich ook al ruim 40 vrijwillige, ongevaccineerde bloeddonoren hebben gemeld om het kindje te helpen, maar de rechter heeft het ziekenhuis in het gelijk gesteld. Er is volgens hem geen enkele reden het bloed te weigeren, en de urgentie van de ingreep gaf de absolute doorslag.

De advocaat van de familie, Ugo Bertaglia, geeft aan dat de ouders niet tegen de operatie, maar wel fel tegen vaccinatie zijn. Zij overwegen dan ook in hoger beroep te gaan.

Mag je bloed geven na een vaccinatie?

Trending vandaag

Trending vandaag

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties