Marc Overmars per direct weg bij Ajax na versturen grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke collega's Nieuws BSR Agency
Auteur
07/02/2022 09:06

Marc Overmars per direct weg bij Ajax na versturen grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke collega's


De uitzending van #BOOS heeft blijkbaar niet alleen in de tv-wereld de ogen geopend: Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, stapt op omdat hij een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s heeft gestuurd.

Hij leek het allemaal zo goed voor elkaar te hebben: een jarenlange relatie met voormalig miss Nederland Chantal van Woensel, van Ajax - samen met Ten Hag - weer een club gemaakt die meedoet in Europa en door prima aan- en verkoopbeleid al een tijd lang begeerd door internationale topclubs. Tot gisteravond dan.

Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk. Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax.

Naar verluidt is er, na de eerste signalen, met behulp van een deskundige een intern onderzoek gestart, waarna de Raad van Commissarissen en algemeen directeur Edwin van der Sar hem hiermee besloten te confronteren. Na gesprekken in de afgelopen dagen zag Overmars geen andere optie dan per direct te stoppen bij Ajax.

Wie is de volgende kop die gaat rollen?

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties