Het nieuwe jacht van Jeff Bezos wordt zo geschift groot dat er een Rotterdamse brug voor wordt gedemonteerd Nieuws BSR Agency
Auteur
03/02/2022 13:00

Het nieuwe jacht van Jeff Bezos wordt zo geschift groot dat er een Rotterdamse brug voor wordt gedemonteerd


Ah, daar is 'ie weer: Jeff Bezos, de kopman van Amazon met het vermogen van ruim 177 miljard dollar. Dat gaan we even voor je uitschrijven: honderdzevenenzeventig miljard dollar. Nog even in getalletjes, voor de visuele liefhebbers: 177.000.000.000 piekies op zijn bankrekening. Tsjah, dan kun je natuurlijk niet zonder achterlijk groot luxe jacht natuurlijk!

Dat laat de beste man, zoals alle hyper-rijken, maken in Rotterdam (bij jachtenbouwer Oceanco) omdat daar nou eenmaal de beste jachten vandaan komen. Daar bestellen wij ze ook altijd. Er is echter een klein probleempje: de Koningshavenbrug. Een klassieke hefbrug, op de route van de botenbouwer naar Jeff Bezos' huis. Onhandig, maar hey, dat kreng kan tot 46 meter hoogte worden geopend dus daar kan elk bootje toch wel doorheen?

NEEN. Dit jacht wordt zo kolossaal, belachelijk megalomaan groot dat dat niet past, en de brug speciaal voor Jeffie wordt gedemonteerd en weer wordt opgebouwd. Op zijn eigen kosten natuurlijk, maar ach, dat gaat van de grote hoop. Het kreng wordt maar liefst 127 meter lang. De precieze hoogte is nog niet bekend, maar de masten van een eerder gemaakt superjacht waren 80 meter hoog.

Wat beelden van de boot

Een fragment van Editie NL over het bootje

Hier zit Jeff nog op zijn oude, ietepieterige mietjesboot

BSR Agency

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties