Lerares speciaal onderwijs in Assen krijgt 100 uur werkstraf vanwege seks met minderjarige leerlingen Nieuws
Auteur
02/02/2022 11:05

Lerares speciaal onderwijs in Assen krijgt 100 uur werkstraf vanwege seks met minderjarige leerlingen


Maar liefst 100 uur werken en 8 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, dat hoorde een 32-jarige lerares van De Atlas, een school voor speciaal voortgezet onderwijs in Assen tegen zich uitspreken. Wat ze had gedaan? Seksen met twee leerlingen. Mag niet, en al zeker niet als die minderjarig zijn.

Ten tijde van de handelingen was een van de leerlingen net 16 jaar oud, al blijkt de lerares erop hameren dat het met wederzijds goedvinden was. Er gingen echter steeds meer roddels rond op de school, en nadat een van de jongens erover begon op te scheppen kwam de kwestie aan het licht en meldde ze zichzelf bij de politie. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers, maar daarover is tot zover nog niks bekend. Ze reageerde zelf:

Ik heb hele domme, verkeerde dingen gedaan. Ik kan het niet mooier maken. Ik was heel erg niet mezelf. Ik raakte ergens in verzeild en er was geen weg terug. (Bron: AD.nl)

Naast de seks was er ook langdurig contact via WhatsApp, waarbij de nodige pikante kiekjes werden verstuurd. De rechtbank tilde behoorlijk zwaar aan het voorval:

Ze was tussen de 28 en 30 jaar oud toen het gebeurde. Hoewel het met wederzijdse instemming is gebeurd en er geen aangifte is gedaan, is seksueel contact met leerlingen strijdig met de sociaal-ethische norm en kan het schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de leerlingen.

De school is een zogenaamde RENN4-school, speciaal voor leerlingen met gedragsstoornissen en psychische problemen.

Ook RTV Drenthe besteedde er aandacht aan

(Vanaf 2:37)

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties