BIOS uitlezen...
Schandalig en triest: 77-jarige oma Lies en vriendin doodgereden bij straatrace in Alkmaar Nieuws
Auteur
29/01/2022 15:01

Schandalig en triest: 77-jarige oma Lies en vriendin doodgereden bij straatrace in Alkmaar


René van der Gijp noemde Lil' Kleine verstandelijk beperkt, maar als je straatraces op de openbare weg organiseert behoor je sowieso tot die categorie. Het gebeurde zeer waarschijnlijk in Alkmaar afgelopen woensdag, waar op dat moment ook de 77-jarige Lies samen met haar vriendin terugreed van een avondje klaverjassen. Op de kruising van de Arcadialaan en Vondelstraat worden ze geschept door een asociaal hard rijdende Mercedes. Beide vrouwen overleven de klap niet.

Oma Lies zat bekneld in de auto en één arm hing uit het raam. Die hebben mensen nog vastgehouden en geroepen dat ze wakker moest blijven. Het schijnt dat ze nog dertien minuten heeft geleefd. Ik ben dankbaar dat ze niet alleen gestorven is en dat haar vriendin Joke naast haar zat",vertelt kleindochter Lara.

De politie laat weten dat er een 24-jarige man is opgepakt direct na het ongeluk maar donderdag alweer is vrijgelaten. Volgens een woordvoerster is er "vooralsnog geen aanleiding om ervan uit te gaan dat hij opzettelijk de aanrijding heeft veroorzaakt". De man zit inmiddels ondergedoken omdat hij wordt bedreigd. We zijn benieuwd hoeveel uurtjes de dader moet schoffelen straks...

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties