BIOS uitlezen...
Enorme demonstratie tegen coronamaatregelen in Brussel loopt uit op rellen, ME'ers bekogeld met dranghekken Nieuws
Auteur
24/01/2022 10:30

Enorme demonstratie tegen coronamaatregelen in Brussel loopt uit op rellen, ME'ers bekogeld met dranghekken


Niet alleen in Nederland worden er regelmatig protesten en demonstraties tegen het coronabeleid georganiseerd, ook bij onze zuiderburen gaat het daar soms stevig los. Gisteren bijvoorbeeld, toen naar verluidt zo'n 50.000 mensen op de been waren om hun stem te laten horen, onder de noemer "Europese manifestatie voor de democratie".

Enorme drukte in Brussel

Rellen breken uit

Na deze betoging, die voornamelijk vreedzaam verliep, braken er rellen uit in het nabijgelegen Jubelpark. Daar dook de politie bovenop met waterkanonnen, maar niet iedereen verliet het park. Sterker nog, een grote groep mensen belaagde de politie en bekogelden ze met vuurwerk, stenen, vuilnisbakken en zelfs dranghekken. Een grote groep van deze ME'ers trok zich terug in het metrostation. Niet zo gek, want op beelden is te zien dat een agent daadwerkelijk een dranghek op zijn hoofd krijgt.

Deze agent herkende zijn undercover collega niet

Ook Antifa was aanwezig

Eerder waren er ook al confrontaties met een grote groep gemaskerde demonstranten, waarvan officieel niet bekend is dat het Antifa was, maar toch Antifa was. Tipje: als je niet herkend wil worden is het handig om je vlag thuis te laten. Gebouwen en auto's werden beschadigd en de groep probeerde zelfs (tevergeefs) het gebouw van de Europese Unie binnen te komen, waarbij meerdere ruiten sneuvelden.

Handig, zo'n vlag

Antifa vs waterkanon: 0-1

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair