Ongevaccineerde Novak Djokovic toch Australië uitgekieperd, kan niet meedoen aan Australian Open Sport BSR Agency
Auteur
14/01/2022 09:35

Ongevaccineerde Novak Djokovic toch Australië uitgekieperd, kan niet meedoen aan Australian Open


Nou, tot zover het verdedigen van de Australian Open-titel voor Novak Djokovic, want zojuist is bekend geworden dat de huidige nummer 1 van de wereld Australië wordt uitgezet. In eerste instantie won de tennisser een rechtszaak tégen het intrekken van zijn visum. Djokovic had er echter even geen rekening mee gehouden dat Minister Alex Hawke de bevoegdheid heeft om dat alsnog te doen. Oepsie.

Was uiteindelijk nog een beste soap, want nadat Novak (die dus niet gevaccineerd is, een behoorlijke doodzonde Down Under) eerst een vrijstelling zou krijgen voor het vaccinatiebeleid bleek later dat hij die niet goed kon onderbouwen, waardoor hij werd ondergebracht in een (knap ranzig) quarantainehotel. Van daaruit ging hij in hoger beroep, waarop de rechter afgelopen maandag oordeelde dat de Serviër mocht blijven en mocht deelnemen aan het toernooi. Echter bleek daarna dat de beste man zijn inreisformulier niet goed had ingevuld: daarop stond dat hij de afgelopen 14 dagen niet had gereisd terwijl hij toch echt bij evenementen in Spanje en Belgrado was geweest. Een beetje dom, zou onze koningin zeggen.

Koren op de molen van de minister die hem nu dus alsnog zijn visum afpakt. De Australian Open begint maandag, dus als Djokovic nog in hoger beroep wil gaan (wat wel wordt verwacht) moet 'ie opschieten. Hij zou daar overigens op jacht gaan naar zijn 21e titel, een absoluut record, voor hem dus een belangrijke reden om mee te willen doen.

Een CNN-item over het verkeerd invullen van het formulier

Zijn vader vergelijkt hem met Jezus: 'They're trying to crucify him' 🤣

Veel besproken

Veel besproken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties