18-jarige Amerikaanse dumpt pasgeboren baby in afvalcontainer Bizar
Auteur
12/01/2022 14:00

18-jarige Amerikaanse dumpt pasgeboren baby in afvalcontainer


In Hobbs (New Mexico, Amerika) controleerde een groepje mensen een afvalcontainer om te kijken of er nog iets van waarde in zat. Toen zij wat geluiden hoorden dachten ze aan een wasbeer, of wellicht een gedumpt huisdier. Niets bleek echter minder waar, want na het aan de kant schuiven van een vuilniszak troffen ze daar een pasgeboren baby aan. Gehuld in een vieze deken, met de navelstreng er nog aan.

Ze belden direct de politie en probeerden de baby warm te houden tot de hulptroepen arriveerden. Hulpverleners schatten in dat de baby zo'n 6 uur in de container heeft gelegen en het kleintje ligt nu in stabiele conditie in een ziekenhuis in Lubbock, Texas.

Na onderzoek bleek de 18-jarige Alexis Avila de moeder te zijn en doken ook camerabeelden van het incident op. De baby wordt niet voorzichtig in de container gelegd maar er van afstand ingesmeten. De vrouw is aangehouden en mag zich verantwoorden voor kindermishandeling en poging tot moord.

Ook in Nederland werd er de afgelopen week een soortgelijke vondst gedaan: dinsdag werd er in Den Haag een foetus in de bosjes gevonden. Deze bleek niet levensvatbaar te zijn, de politie denkt niet aan een strafbaar feit. Wel maken zij zich zorgen over de medische toestand van de moeder.

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair