Willem Engel van Twitter gegooid vanwege "manipulatieve content en spam" Nieuws BSR Agency
Auteur
12/01/2022 10:04

Willem Engel van Twitter gegooid vanwege "manipulatieve content en spam"


Willem Engel, toch wel het Nederlandse gezicht in de strijd tegen de coronamaatregelen, was bijzonder actief op Twitter. Was ja, want het sociale medium heeft gisteren zijn accounts @dancalegria en @willem_engel geblokkeerd vanwege "manipulatieve content en spam". Wat nou precies de druppel is geweest is niet bekend, de guidelines van Twitter zeggen het volgende:

Je mag de diensten van Twitter niet gebruiken om informatie kunstmatig uit te vergroten of achter te houden, en je mag geen gedrag vertonen dat de ervaring van gebruikers op Twitter manipuleert of verstoort.

Wat ongetwijfeld mee heeft gespeeld is het feit dat hij de afgelopen week rustig het huisadres van Sigrid Kaag openbaar maakte, waarna Kaag overigens aangifte deed. Doxing, daar houdt Twitter niet zo van. Slechte timing, want vlak daarvoor had al een mafkees met een brandende fakkel voor haar huis gestaan. Mocht je dat gemist hebben, klik dan effe hier.

Is overigens niet de eerste keer dat een van zijn accounts wordt geblokkeerd; afgelopen zomer gebeurde dat nog toen Engel tweette over Christian Eriksen, de voetballer die op het veld een hartstilstand kreeg. Hij trok direct het verband met het coronavaccin en mocht daarvoor direct het strafbankje op. Hoe lang de blokkade gaat duren is nog onbekend, volgens het AD zou Engel een kort geding willen aanspannen.

Is dit een terechte zet van Twitter of vallen de uitspraken van Engel onder de vrijheid van meningsuiting? Laat het weten in onderstaande poll!

Tot zover zijn accounts

Sommige Twitteraars zijn blij

Anderen wat minder

Ook bij VI Vandaag werd het Kaag-voorval besproken

Poll

Poll

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties