In Canada verviervoudigden het aantal vaccinaties in één week vanwege een briljante move Nieuws
Auteur
11/01/2022 11:15

In Canada verviervoudigden het aantal vaccinaties in één week vanwege een briljante move


Oké, even ten eerste: wie zich wel of niet vaccineert moet dat he-le-maal zelf weten. Dat dat effe duidelijk moge zijn. Echter is het voor overheden van over de hele wereld toch wel een issue: hoe krijgen we iedereen (en dan vooral de jongeren) ingeënt? De bewijzen dat die dingen helpen stapelen zich toch wel op en menig land zou het liefst zo snel mogelijk uit de hele coronacrisis stappen.

Kun je natuurlijk hele campagnes op tv gaan draaien. Je kunt influencers inzetten om de boodschap te verkondigen (totdat die niet meer meedoen), en je kunt ook Diederik Gommers in élke talkshow neerzetten. Je kunt ook briljant bezig gaan á la de provincie Quebec in Canada, en gewoon de verkoop van alcohol en (legale) wiet verbieden aan iedereen zonder coronabewijs. Klinkt als een hele laffe oplossing, maar het blijkt aardig te werken.

Het aantal afspraken voor een eerste vaccinatie verviervoudigde namelijk in de eerste week dat deze regel werd aangekondigd: van 1.500 per dag naar ruim 6.000 per dag. De maatregel is pas vanaf 18 januari definitief, maar blijkbaar nemen Canadezen hun drankje en blowtje nét iets serieuzer dan hun Willem Engel. Hoe die daar dan ook moge heten.

In Quebec is 78 procent van de mensen inmiddels gevaccineerd, waarmee ze op de 5e plek staan qua provincies met de hoogste percentages. We gokken dat die rangschikking nog wel verandert. Je kunt van het vaccin vinden wat je wil, maar dit is toch wel een tamelijk briljante move.

Ook interessant

Ook interessant

Meer over
Delen

Reacties

Reacties