Rai Vloet weer welkom bij Heracles nadat hij in november dronken een 4-jarig kind doodreed Nieuws
Auteur
11/01/2022 11:45

Rai Vloet weer welkom bij Heracles nadat hij in november dronken een 4-jarig kind doodreed


Oké, best een heftig verhaal vandaag. In de nacht van 13 op 14 november 2021 vond er een ongeval plaats waarbij een dronken bestuurder een auto met daarin een volledig gezin aanreed. Allemaal het ziekenhuis in, maar het jongetje van 4 kwam daar nooit meer uit en overleed. Qua daders bleef het lang onbekend wie van de twee inzittenden had gereden, maar uiteindelijk bleek dat het ging om een 26-jarige man uit Almelo: Rai Vloet. Speler van Heracles.

De zaak loopt nog, maar Vloet mag zijn zaak in vrijheid afwachten en in theorie ook weer aan het werk. Dat leek zijn werkgever Heracles blijkbaar een goed idee en dus stond Rai gisteren weer op het trainingsveld. Ook werd er een video vrijgegeven met daarin de excuses van de speler, en de boodschap dat hij de media verder niet te woord zal staan.

Heracles heeft het verhaal van Vloet aangehoord en ziet op basis daarvan geen redenen om hem te ontslaan. De club wist al langer dat hij achter het stuur zat. Of dat moreel wel of niet verwerpelijk is, hangt af van de feiten en dan nog blijft het arbitrair.

Nu is er altijd het verhaal dat mensen een tweede kans verdienen, maar we hebben niet echt een idee hoe zoiets moet zijn voor de ouders die hun zoontje nog geen twee maanden geleden hebben moeten begraven, en nu in de media zien verschijnen dat degene die dat heeft veroorzaakt weer staat te trainen en door zijn team weer wordt opgenomen. Lastig. Zit echter ook een juridische kant aan, want aangezien Vloet een contract heeft en in principe op dit moment nog onschuldig is had hij bij weigering zijn club voor de rechter kunnen slepen.

We hebben zo'n idee dat het momenteel maar goed is dat de wedstrijden zonder publiek worden gespeeld. Roept u maar in onderstaande poll: is het goed dat Vloet weer is opgenomen in het team?

Poll

Poll

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties