Supervet: de BMW IX Flow kan ter plekke van kleur of patroon veranderen Tech
Auteur
06/01/2022 11:30

Supervet: de BMW IX Flow kan ter plekke van kleur of patroon veranderen


Toch altijd wel een beetje jammer, dat je bij het uitkiezen van je nieuwe auto voor altijd vastzit aan de kleur of het patroon van de lak. Tenzij je het ding over laat spuiten natuurlijk, maar dat is een duur geintje. Toegegeven, dat laatste is de BMW IX Flow waarschijnlijk ook, maar dan ben je wel van dat kleurenprobleem af! Deze unit kan namelijk ter plekke van kleur of patroon veranderen. Sterker nog, je zou er zelfs animaties op los kunnen laten.

Oké, het is nog maar een prototype, maar toch. Het werkt op een zelfde soort manier als e-readers, namelijk met elektronische inkt.

Met onder meer gebruik van lasertechniek is een soort van flinterdun, maximaal buigbaar beeldscherm ontwikkeld, dat de traditionele autolak vervangt. De elektronisch inkt wordt als het ware als een coating op de auto aangebracht.

De huidige modellen werken alleen nog met grijstinten, maar in principe zouden alle kleuren mogelijk zijn. Ook voor extreem hoge prijzen hoeft niet gevreesd te worden:

Echt, de meerprijs zal alles meevallen. Ik geef toe: de elektronica maakt de lak wel nóg kwetsbaarder dan gewone lak. Maar raakt de lak beschadigd, dan zie je gewoon een kras. Het is echter wel vervelend als door die kras de in de lak aanwezige elektroden doorgesneden worden. Dan zal de lak op die plek niet meer kunnen veranderen.

Nou, bring it on! In de file even "send nudes" via je autolak naar die chick achter je sturen: geen probleem. Nice!

Supervet toch?

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair