IJshockeyfan spot gevaarlijke moedervlek bij coach en redt daarmee zijn leven Nieuws
Auteur
04/01/2022 11:30

IJshockeyfan spot gevaarlijke moedervlek bij coach en redt daarmee zijn leven


Brian Hamilton, de coach van het Canadese ijshockeyteam Vancouver Canucks stond doodleuk te coachen (dat doen ze hè, die coaches) tijdens een wedstrijd tegen Seattle Kraken toen ineens zijn aandacht werd getrokken door Nadia Popovici die met haar mobieltje stond te seinen. Zij had namelijk de moedervlek in zijn nek gezien, en vermoedde wel eens dat die kwaadaardig kon zijn.

Ik zag zijn moedervlek en dacht: Wow, dat is een schoolvoorbeeld van hoe een melanoom eruitziet.

De coach zijn aandacht trekken was nog niet zo makkelijk, aangezien hij andere dingen te doen had, maar uiteindelijk spotte hij haar en las hij het bericht dat ze op haar telefoon had ingetoetst: "‘De moedervlek in je nek is mogelijk kwaadaardig. Ga alsjeblieft naar een dokter!" Hamilton kon het maar moeilijk bevatten:

Dat is ongelooflijk. De vlek was niet zo groot. Ik had een jas aan. Ik draag een radio op mijn rug met allerlei draden, die ook het zicht belemmeren.

Hij ging inderdaad naar een arts, die vaststelde dat het inderdaad een melanoom was. De huid eromheen was schoon en de vlek kon makkelijk worden verwijderd, maar had volgens de dokter binnen enkele jaren levensbedreigend kunnen zijn. Via social media ging de coach op zoek naar zijn 'reddende engel' aangezien hij haar tijdens de wedstrijd weinig aandacht had kunnen geven en haar toch wilde bedanken. Dat lukte, en uiteindelijk hebben de twee elkaar ontmoet tijdens de volgende wedstrijd tegen Seattle.

De dame kreeg van het publiek een staande ovatie en beide teams doneerden samen $10.000,- om haar te helpen met haar aankomende studie geneeskunde.

Een nieuwsbericht over het voorval

De ontmoeting

Hatsee, 10.000 dollar!

Veel besproken

Veel besproken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties