BIOS uitlezen...
Lijstje: dit zijn wereldwijd de best verdienende sporters van 2021 Sport BSR Agency
Auteur
31/12/2021 14:00

Lijstje: dit zijn wereldwijd de best verdienende sporters van 2021


Als je net begint met sporten dan kost dat alleen maar geld. Lidmaatschappen, apparatuur, attributen, kleding, noem maar op, maar als erg veel talent blijkt te hebben en bereid bent om gruwelijk veel te trainen dan kun je er uiteindelijk best een prima boterham mee verdienen. Of, in het geval van onze best verdienende sporter van 2021 1,28 miljard boterhammen. Kun je best een leuk deel van beleggen dus.

Wij doken even in de cijfers om te achterhalen wie er het afgelopen jaar het hardst binnenliepen. Tijd voor een overzicht!

1. Conor McGregor - 154 miljoen

Who else? Deze MMA-vechter harkte het afgelopen jaar maar liefst 154 miljoen eurootjes binnen. Niet zo zeer met zijn sport zelf, maar voornamelijk vanwege de verkoop van zijn meerderheidsbelang in het in 2018 opgerichte Proper No. Twelve, een Ierse whiskydistilleerderij. dat leverde hem in april 128 miljoen euro op. Proost!

BSR Agency

2. Lionel Messi - 111 miljoen

Al jaren vast grootverdiener in dit soort lijstjes, en in 2019 zelfs nog aanvoerder. De voetballer vertrok dit jaar van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Daar moest 'ie wel wat salaris voor inleveren, maar met een inkomen van 34 miljoen euro per jaar hoeft hij niet op een houtje te bijten.

BSR Agency

3. Cristiano Ronaldo - 102 miljoen

Een levenslange deal met Nike, een eigen kledinglijn, hotels, sportscholen en talloze sponsordeals op zijn Insta met 500 miljoen volgers, met Ronaldo hoef je financieel geen medelijden te hebben. Ook hij verkaste dit jaar, van Juventus (waar 'ie 55 miljoen per jaar verdiende) naar Manchester. Wat hij daar binnenharkt weten we niet precies, maar we vermoeden dat dat nét iets meer dan modaal is.

BSR Agency

Verdere topverdieners:

4. Dak Prescott (American Football, 92 miljoen euro)
5. LeBron James (Basketbal, 82 miljoen euro)
6. Neymar (Voetbal, 81 miljoen euro)
7. Roger Federer (Tennis, 77 miljoen euro)
8. Lewis Hamilton (Formule 1, 70 miljoen euro)
9. Tom Brady (American Football, 65 miljoen euro)
10. Kevin Durant (Basketbal, 64 miljoen euro)

Onze Max Verstappen moest het met ietsje minder doen, hem vinden we terug op de 27e plek. Echter hoeft hij zich niet te schamen voor zijn inkomen van 33 miljoen euro, waar nog een hele lading sponsoringen, reclamedeals en andere inkomsten bovenop komen.

Ook nog even in videovorm

Veel besproken

Veel besproken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties