Oud-medewerkster sleept TikTok voor de rechter vanwege "psychische schade" Nieuws
Auteur
30/12/2021 12:00

Oud-medewerkster sleept TikTok voor de rechter vanwege "psychische schade"


Klinkt eigenlijk als een prima baan: moderator bij TikTok zijn. Een beetje de hele dag filmpjes kijken, selecteren welke er wel en elke er niet op mogen en aan het eind van de dag weer fluitend naar huis. De waarheid ligt echter net even iets anders, want een oud-medewerkster genaamd Candie Frazier klaagt Bytedance, het moederbedrijf achter TikTok nu aan vanwege de door haar opgelopen psychische schade.

Hoe dat kon? Nou, naast de kansloze challenges en halfnaakte vrouwen die voor views een beetje ronddansen wordt er ook ander spul geüpload. Heftige video's van onder andere onthoofdingen, zelfmoorden, kannibalisme, kinderporno, dierenmishandeling en seksueel misbruik. Dankzij moderatoren zoals zij krijgen wij die niet te zien, maar zij mocht daar dus 8 uur per dag naar gluren, wat ervoor zorgde dat ze getraumatiseerd is en aan paniek- en angstaanvallen lijdt.

Volgens haar advocaat was de werkdruk veel te hoog en moest ze soms wel 12 video's tegelijkertijd bekijken om haar targets te halen. Daarbij kreeg ze weinig pauze en bood het bedrijf te weinig mentale ondersteuning. Is overigens niet de eerste keer dat dit soort bedrijven onder vuur liggen; ook Facebook kreeg te maken met dit soort aanklachten.

De vrouw wil een schadevergoeding en er tevens voor zorgen dat Bytedance een fonds opricht om medewerkers met psychische klachten te helpen.

Zo gaat een Facebook-moderator te werk

Check dit ook even

Check dit ook even

Meer over
Delen

Reacties

Reacties